Popup-Niks-missen-2.png

Emma Sprangers

26 januari 2023
VU-promovendus Teun van den Elzen studeerde politicologie maar gebruikt zijn studie tegenwoordig vooral als materiaal voor zijn stand-up comedy sketches. Deze zaterdag gaat zijn eerste avondvullende show Meer kan ik er niet over zeggen in première in cultuurcentrum Griffioen.
03 januari 2023
Student Shareena Obispo is de komende twee jaar jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken bij de Nationale Jeugdraad. Zij wil beleidstaal begrijpelijker maken.
08 december 2022
Masterstudent geneeskunde Dina Bousbaa en masterstudent rechten Parwana Rezai kregen dinsdagavond 6 december een Echo Award Diversiteit & Inclusi
08 december 2022
Na twee jaar stopt de geldstroom naar VU Pride vanuit het onderwijsministerie. In afwachting van financiering vanuit de universiteit organiseerde het lhbti+-netwerk van de VU een benefietmarkt om hun evenementen te kunnen blijven betalen. Een reportage.
17 november 2022
Manke schapen, eenheidsworst, twijfelende talenten en bedreigde wetenschappers... Het is tijd voor een kleine revolutie, en die is al gaande, zo bleek op de 142ste verjaardag van de VU.
16 november 2022
Een Nederlands vriendje, een eigen appartement, een afgeronde studie maar toch ook nog veel zorgen over hun thuisland: hoe vergaat het de Oekraïense studenten die een halfjaar geleden naar de VU kwamen?
15 november 2022
Een noodoplossing voor het W&N-gebouw? Opvang voor Oekraïense vluchtelingen? Eindelijk betaalbare studentenwoningen?
13 oktober 2022
De VU stond gistermiddag tegenover masterstudent Robin Pocornie bij het College voor de Rechten van de Mens. Zij diende een klacht in tegen de VU nadat antispieksoftware Proctorio haar niet herkende – volgens Pocornie vanwege haar donkere huidskleur.
11 oktober 2022
Nederland prijst zichzelf historisch als succesvolle delta, maar met de toenemende droogte, meer overstromingen en een stijgende zeespiegel rijst de vraag of we ons water onverminderd kunnen blijven wegpompen of meer moeten behouden. Is er sprake van een watercrisis?
09 september 2022
Een persoon is vrijdagmiddag rond half vier van grote hoogte in het NU-gebouw naar beneden gevallen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om te reanimeren, helaas tevergeefs.