Popup-Niks-missen-2.png

Emma Sprangers

08 december 2021
Na een jaar uitstel vanwege de coronamaatregelen wordt deze vrijdag in de bibliotheek in het hoofdgebouw een Pride Library geopend.
02 december 2021
LONGREAD - Begin dit jaar brak er grote brand uit in de rode flat op Uilenstede. Hoe brandveilig zijn de eenheden nu, en welke rol heeft Duwo daarin? ‘Mijn huisgenoten krijgen een paniekaanval als het brandalarm afgaat.’
19 november 2021
LONGREAD - Zijn de stickers over de mondkapjesverplichting net afgepulkt, moeten ze alweer bijgedrukt worden. Een kijkje achter de schermen bij Repro VU en de Facilitaire Campus Organisatie (FCO).
12 november 2021
LONGREAD - Bewegingswetenschappers zijn haast niet meer weg te denken in de sport. Bij de oprichting van de studie 50 jaar geleden stuitten ze nog weleens op weerstand in de sportwereld, nu staan ze tussen de trainer en de fysio op het veld. Ad Valvas zoekt uit wat de studie inmiddels betekent voor Ajax.
04 november 2021
Geluidsoverlast, weinig bordruimte, glazen wandjes tussen lokalen.
15 oktober 2021
VU Pride-ambassadeur Gabriëlla van Bruggen (23) had op de middelbare school wel een rolmodel met een LHBTQIA+-achtergrond willen hebben. Maar vooral de verhuizing naar Amsterdam hielp haar om uit de kast te komen.
14 oktober 2021
Van de ene op de andere dag moesten geneeskundestudenten hun werk als coassistent neerleggen.
12 oktober 2021
LONGREAD - Geneeskundestudent Elena McDonnell (27) is als VU Pride-ambassadeur benieuwd naar de ervaringen van haar medestudenten. ‘De vakliteratuur en het taalgebruik houden nog een heteroseksuele standaard aan.’
29 september 2021
De tweedejaars bachelorstudenten die vorig jaar geen echte introductieweek hadden door de lockdown krijgen donderdag 30 september een herkansing tijd
16 september 2021
Zo’n duizend stickers vertellen campusgangers om afstand te houden, maar de vertaling in het Arabisch zou wartaal zijn. “Dit is een symptoom van een structureel probleem.”