Popup-Niks-missen-2.png

Emma Sprangers

09 september 2022
Een persoon is vrijdagmiddag rond half vier van grote hoogte in het NU-gebouw naar beneden gevallen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om te reanimeren, helaas tevergeefs.
06 september 2022
Op Twitter gaat een ontluisterend appgesprek rond waarin iemand die zegt VU-student te zijn door haar toekomstige Uilenstedebewoners wordt afgewezen omdat ze moslim is.
01 september 2022
LONGREAD - Verspreid over de Melkweg, Paradiso en Escape sloten zo’n drieduizend eerstejaars afgelopen dinsdag hun introductieweek af met een hoop drank, gedans en hier en daar een huilbui. ‘Hij deed gewoon alsof hij me niet zag.’
24 augustus 2022
Van vriendschappen is bekend dat ze een positieve uitwerking hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de mens.
05 augustus 2022
Amsterdam Pride had dit jaar als thema my gender, my pride.
29 juli 2022
In de uithoek van het campusplein waar studenten van het W&N-gebouw voorheen hun fiets stalden, kunnen beginnende ondernemers aan de VU straks hu
15 juni 2022
In haar gesprekken met studenten herkende Vrije Schrijver Babs Gons een terugkerend thema: erbij horen, jezelf zijn, je ergens thuis voelen. Gaf de VU haar een thuisgevoel? Een terugblik op afgelopen jaar.
20 mei 2022
Ze ontvluchtten Kyiv om hun studie in vrede af te kunnen ronden. Maar lukt dat wel, terwijl de veiligheid van je familie en de toekomst van je thuisland onzeker is? Hoe gaat het met de Oekraïense studenten die HR-docent Kilian Wawoe naar de VU haalde?
12 mei 2022
LONGREAD - Splinter de Mooij (20) stopte vorig jaar met voetballen bij Feyenoord om geneeskunde te gaan studeren. Hij blijkt een doorgewinterde teamspeler, ook in de collegebanken.
07 april 2022
LONGREAD - De Oekraïense studenten die VU-docent Kilian Wawoe naar de VU haalde, hebben een permanente verblijfplaats nodig terwijl ze hun studie afronden. Twee van Wawoes psychologiestudenten coördineren nu de zoektocht.