Popup-Niks-missen-2.png

Bryce Benda

29 september 2022
Elke dag filmen beveiligingscamera’s jou op de VU, waarschijnlijk zonder dat je het doorhebt. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die beelden? En is het gebruik ervan wetenschappelijk onderbouwd? 
15 september 2022
Het Mindfulnest moet gespannen studenten en medewerkers tot rust brengen. Maar doet de geluidsdichte meditatiecabine wat zij belooft? Ik testte het voor je uit.
12 september 2022
De conclusies die emeritus hoogleraar Jacob de Boer in Zembla trok over de overschrijding van PFAS-waarden in moedermelk, zijn te hard.
05 september 2022
Combineer een opwarmende aarde met falend overheidsbeleid en je hebt de perfecte cocktail voor klimaatangst. Maar wat kun je er eigenlijk tegen doen? Experts en ervaringsdeskundigen vertellen je er alles over.
29 augustus 2022
Communicatiewetenschappers maken zich zorgen over de uitwerking van open science. Zo vrezen ze extra werkdruk, misbruik van openbare data en toxische mannelijkheid.
23 augustus 2022
Studeren? De VU is veel meer dan met je neus achter je laptop zitten of naar reageerbuisjes turen. Deze 8 hotspots moet je leren kennen: van verborgen dakterras tot bruine kroeg. 
12 juli 2022
De VU heeft besloten om het Cross Cultural Human Rights Centre (CCHRC) definitief te sluiten.
11 juli 2022
De bètafaculteit van de VU gaat stoppen met het veelbesproken tenure-tracksysteem.
07 juli 2022
Zo’n 40 Amsterdamse studenten hebben vorige week hun bachelordiploma mechanical engineering binnengesleept.
23 juni 2022
Het beeld dat vrouwelijke extremisten naïeve jihadbruiden en naziliefjes zijn, komt veelvuldig terug in de media. Maar dat beeld klopt niet volgens twee experts.