Popup-Niks-missen-2.png

Bryce Benda

17 mei 2022
LONGREAD - Jacob de Boer is pas met pensioen. Maar ook als emeritus hoogleraar milieuchemie en toxicologie blijft hij zich in de media uitspreken over schadelijke stoffen, zoals PFAS. ‘Het voelt als mijn plicht.’
16 mei 2022
Zijn socialemediaplatformen politiek gekleurd in hun censuur? Communicatiewetenschapper Andreu Casas Salleras ontvangt een Veni-beurs van 285.000 euro om dit te achterhalen. 
11 april 2022
Een ongewenste zwangerschap, een moeilijk statistiektentamen of een intensief bestuursjaar. Met het bordspel Your VUture leren eerstejaars spelenderwijs na te denken over hun studieloopbaan.
05 april 2022
Op vrijdag 15 april kun je in het Concertgebouw gaan luisteren naar het jubilerende VU-orkest. Wat maakt het zo’n speciaal studentenorkest?
05 april 2022
Onder de noemer Scientist Rebellion protesteren wetenschappers deze week in meer dan 25 landen voor klimaatactie.
01 april 2022
De SRVU studentenbond gaat voortaan door het leven als ASVU studentenunie.
24 maart 2022
Er was zon, er was champagne, maar er waren vooral veel boekenliefhebbers op het campusplein. Op dinsdagmiddag 22 maart werd de nieuwe minibieb feestelijk geopend.
17 maart 2022
In de afgelopen twintig jaar liepen meerdere pogingen om fondsen te werven bij de VU-achterban spaak. Het onlangs gelanceerde VUfonds moet daar verandering in brengen.
03 maart 2022
LONGREAD - Ze werd via Instagram gescout voor Miss World NL, is jongerenambassadeur bij Buitenlandse Zaken en strijdt met haar prijswinnend project voor meer gendergelijkheid: student Laura Bas over haar drijfveren.
24 februari 2022
Russische troepen zijn Oekraïne binnengevallen. Hoogleraar International Security Wolfgang Wagner deelt zijn kijk op de zorgwekkende situatie. “Ik had niet verwacht dat Poetin zo ver zou gaan.”