Blogs & columns

Hi there! For starters, I hope you’re doing excellent.

De geboorte verloopt moeizaam. De toekomstige mama puft, perst en huilt. Het is voor mij als coassistent de eerste bevalling die ik bij mag wonen.

Tijdens het hardlopen door de polder heb ik me al vaak afgevraagd waarom de meeste boerenerven zo’n enorme puinhoop zijn.

Flavia Ercoli kwam in december vorig jaar bij het Student Wellbeing Point nadat ze vanuit Duitsland naar Nederland was verhuisd om psychologie te studeren.

Voor de enorme huizen aan de Apollolaan staan de grasvelden vol met kunst. Als ik er langsloop denk ik vaak aan woekerende familiedrama’s achter gesloten deuren, waarover wordt gepraat met de duurste psychologen.

In een tweet schrijft Elon Musk: ‘Some hate humanity, but I love humanity so much.’ Volgens sommige personen is Musk een genie. Anderen vinden hem een gek.

"After my exam tomorrow, I just have three more weeks of class until the summer vacation. I feel like everything falls into place right now.

“De laatste tijd heb ik veel colleges online gevolgd omdat ik het behoorlijk druk had door mijn twee baantjes naast mijn studie.

Toen het Sovjetleger in 1956 de opstand tegen de communistische regering in Hongarije neersloeg bestormde een woedende menigte in Amsterdam het hoofdkantoor van de Communistische Partij Nederland (

"Dit jaar ben ik echt naar Amsterdam toegegroeid. Ik heb meer mijn leven hier, hoewel ik officieel nog bij mijn ouders woon.

“A lot of people don’t know what I do when I tell them I study anthropology. It is not as well known as other studies.

Ik heb nu zo lang opgesloten gezeten in deze zelfde twaalf vierkante meter dat een avontuurtje naar het buitenland als muziek in mijn oren klinkt.

Popup-Niks-missen-2.png