Blogs & columns

Vrijdag de 13e besloot ik mijn spullen te pakken en mijn studentenkamer te verruilen voor het ouderlijk huis. Tot op het laatste moment was ik aan het twijfelen.

Bezorgd en angstig zijn we in deze periode allemaal -- voor vrienden, voor familieleden, voor onszelf. Mijn eigen schrikbeeld is dat mijn Italiaanse schoonouders ziek worden. In Bergamo, waar geen plaats meer is op de IC en doodskisten door het leger worden afgevoerd.

Maia’s huis kijkt uit op coffeeshop ‘De Prijs’, waarvoor een rij staat tot de verste hoek van de straat. De verzameling mensen buiten beweegt zich langzaam voort.

Steeds meer universiteiten werken met profielthema’s om met betere oplossingen voor maatschappelijk relevante vraagstukken te komen.

Het is ondertussen bijna eind maart, ik ben nu bijna zeven maanden vicevoorzitter van deze raad. Ons jaar gaat echt veel sneller dan verwacht.

"Het gaat goed met mij. Momenteel ben ik erg hard aan het trainen voor roeien, want komend weekend hebben we een heel belangrijke wedstrijd.

The storm Ciara was the first time I have seen and heard lighting since I moved here, it is so odd to take something so minor for granted as assuming lighting and thunder always accompanied rain; t

We dineren en hebben lol. Mijn tafelgenote behaalde een gouden medaille op de Olympische Spelen. Maar wat maakt nu dat verschil? Welk kind haalt de top?

“Iedereen valt de eerste keer, maar gewoon onthouden: pizzapunt.” Met die cryptische hint en een klein beetje kriebels in mijn buik vertrek ik naar mijn eerste skiles.

I had my first three-way last week. To clarify, it was a three-way Skype call between two friends from abroad and myself.

"Ik heb een heel fijne manier gevonden om met mijn studie om te gaan. Ik leg de lat gewoon een stuk lager. Ik doe mijn best, en meer kan ik niet doen. Als ik een vak niet haal, is het geen ramp.

My colleagues and I in the Executive Board find it extremely important that we get input and feedback from the broader VU community about issues that impact the multiple dimensions of student and a