Blogs & columns

Na lange voorbereidingen begon het dan toch echt, ons officiële raadsjaar 2019-2020.

Van een hippe kledingwinkel ontvang ik wekelijks een nieuwsbrief waarin ze de zogenoemde laatste trends uitlichten. Deze week ontving ik een mail met als titel: TRAILBLAZERS.

Ieder jaar neem ik me voor geen bullshitbegrippen meer te gebruiken. Dit zijn begrippen die lekker klinken, maar aantoonbaar onzin zijn.

Ik ben net op tijd voor college en volg de introductie maar half, omdat ik probeer in te loggen op het wifinetwerk, als ik opeens de docent “since this is a Political Science course” hoor

'Ik mis mijn familie zo die nog op de Antillen wonen.' Leonore de Wit, universitair hoofddocent bij de sectie Klinische Psychologie, beantwoordt levensvragen van studenten.

De bekers frisdrank, de medium coffee-to-go en de glimlach van winkelmedewerkers, waarvan ik nog steeds niet zeker weet of deze nu oprecht is of niet: alles in Amerika is groot.

Helemaal volgepakt met slechts een laptop, koptelefoon en een stekkeradapter hoor ik de deur van mijn kamer achter mij dichtvallen.

There’s nothing quite like moving abroad. Especially when you’ve already been living abroad for two years.

Het idee voor deze column heb ik besproken met een van mijn drie jongvolwassen vers studerende kinderen. Zijn wenkbrauwen trokken op tot dakjes…

If I could only collect my thoughts about how I feel here in the tiny village of Batamay, idyllically located at the confluence of the Lena and Aldan rivers, after these four weeks of campaigning i

De zomer is de beste tijd van het jaar, vind ik. Niet alleen is de kans op zon en warme(re) dagen groter, het is ook nog eens heerlijk rustig op het werk.

Op 9 mei zijn we flink wakker geschud. Ik heb het al bijna een jaar lang in deze column over veranderingen om ons heen en over afwegingen die we moeten maken als we als VU willen sturen op de toekomst.