Blogs & columns

"Alles begint nu een beetje normaler te voelen. Ik ga weer wat meer naar buiten, spreek zo nu en dan live met vrienden af, en het online studeren begint ook te wennen.

De VU heeft werkplekken gecreëerd op de campus om te kunnen studeren of tentamens te maken. Met een vriendin heb ik afgesproken om samen te gaan studeren, op anderhalve meter.

I spent an awful lot of time over the last two weeks inside, reading for class.

Ik heb vandaag nieuwe wasverzachter gekocht, de Vloeibaar Pink Sensation 750 ml Voordeelverpakking. Hij zit zeker in mijn top-vijf.

Nu de mensen gedwongen worden een stap terug te doen, komen de dieren tevoorschijn. Hier en daar lijkt er sprake te zijn van een haast paradijselijke toenadering. Dat nodigt uit om na te denken over waar we vandaan komen, en waar we naartoe willen.

Het is een gekke tijd. 17 maart werd bekend dat alle sportverenigingen gingen sluiten, waaronder dus ook mijn roeivereniging Nereus.

COLUMN - Het kan bijna niet anders dan dat deze column over het leven in de coronatijd gaat. Sowieso zijn er weinig andere zaken om over te schrijven, want er zijn nogal wat dingen weggevallen uit mijn dagelijkse routine.

For me, just keeping busy is the best way to deal with the monotony and long periods of isolation. However, I’m finding that harder and harder to do.

Initially, my idea was to use this blog as an opportunity to reflect on how it went to get into the USR halfway through the academic year.

Volgens mijn scriptiebegeleider zijn er twee soorten studenten tijdens het schrijven van hun scriptie: de tuinman en de architect.

"Hoewel we nu in een gekke situatie leven, gaat het goed met mij.  Iedereen in mijn omgeving is nog gezond gebleven, gelukkig. Even afkloppen, haha.

Veel diersoorten leven nog op dezelfde manier als pakweg 100.000 jaar geleden. Maar dat geldt niet voor de mens. We zijn onze biologie allang ontstegen.