Blogs & columns

Let’s see how fast we can get in", zegt M. terwijl hij snel alle deurbellen van het oud uitziende, typisch New Yorkse appartementencomplex indrukt.

Op de koudste 6 oktober ooit in Nederland gemeten denk ik terug aan toen ik afgelopen zomer in Parijs was tijdens de heetste dagen ooit in Frankrijk gemeten.

De Vrije Universiteit is naast aanbieder van onderwijs ook een mating market, een marktplaats met een uitgebreid aanbod aan potentiële romantische partners.  Maar hoe makkelijk is het om h

Deze week staat in het teken van een van de belangrijkste prijzen die in de wetenschap uitgereikt: de Nobelprijs.

'Mijn ouders spreken geen goed Nederlands. Ik help ze met alle officiële zaken maar dat kost enorm veel tijd en gaat ten koste van mijn studie. Ik ervaar veel stress.'

Soms, als het geroezemoes en gekibbel in een vergadering mij te veel worden, als ik overbelast raak door het continu wikken en wegen van conflicterende belangen, dan sluit ik mijn ogen en keer ik t

Moving somewhere else to study presents a whole range of new opportunities, and if you can juggle your classes alongside, it’s definitely worth seizing them.

Ik heb in het Brooklyn Bridge park, aan de voet van de bekende brug, een bankje gevonden vanaf waar ik over de pagina’s van mijn boek heen af en toe een blik kan werpen op de fier omhooggestoken fa

“Ik vind het gewoon frustrerend dat ik als witte man blijkbaar niets meer mag zeggen”, zegt hij. Niet tegen mij, want ik zit verderop in de volle treincoupé. Hij praat tegen zijn overbuurvrouw.

"See you next week", zegt de docent en het lokaal loopt leeg alsof er gratis ijsjes weg worden gegeven.

Vol enthousiaste spanning stap ik het vliegtuig uit. Dit is het dan, de stad waar ik de komende maanden ga wonen. En Liverpool ontvangt me hartelijk.

Ieder jaar neem ik me voor geen bullshitbegrippen meer te gebruiken. Dit zijn begrippen die lekker klinken, maar aantoonbaar onzin zijn.