Blogs & columns

Ik weet niet precies hoe het gekomen is, maar opeens besteed ik het meeste van mijn online tijd op Youtube, specifieker: met het bekijken van de vlogs van jonge, (vooral) Amerikaanse vrouwen.

Like a bad graphic of time traveling in a movie, I can feel the months flying past. Now, with just five weeks to go before the end of this exchange I can’t help but look back as well as forward.

I have repeatedly stated that the only way that we are going to effectively address the complex real-world problems that we face is to collaborate, and to integrate diverse perspectives, expertise,

Sinds september ben ik, samen met tien enthousiaste medestudenten, lid van de universitaire studentenraad. Wij zijn elf totaal verschillende mensen en dat vind ik prachtig.

We stappen uit de bus en de koude wind blaast het haar al uit mijn gezicht, terwijl ik nog niet eens buiten ben.

Ik zit al de hele dag in de bibliotheek van mijn gebouw en ik heb eigenlijk nog niet naar buiten gekeken. Rond drie uur is het tijd om eindelijk overeind te komen voor een kop koffie.

Mijn vriendin en ik overwegen om te gaan samenwonen na ons afstuderen. Zij wil waarschijnlijk geen kinderen, ik waarschijnlijk wel, maar dan over een jaar of tien. We vinden het erg lastig om hierover te praten.

"What’s your name?” vraagt de man in de zwarte Toyota. “You’re supposed to say that”, antwoord ik.

One of the things that strikes me everyday in The Netherlands is the infrastructure. 

Gender, diversiteit en veiligheid op de (academische) werkvloer zijn superbelangrijke thema’s waar ik de afgelopen twee maanden weer volop mee bezig ben geweest.

Dat de autoriteit en geloofwaardigheid van de wetenschap in Nederland afnemen is bekend, maar het werd weer eens schrijnend bevestigd bij de demonstraties in de afgelopen weken.

‘Could you spare a dollar?’ De man ziet er sjofel uit, maar lang niet zo ‘slecht’ als sommige andere zwervers. Zijn hand omklemt een koffertje. Ik vraag me af wat er in zit. Vast niet veel.