Blogs & columns

De zomer is de beste tijd van het jaar, vind ik. Niet alleen is de kans op zon en warme(re) dagen groter, het is ook nog eens heerlijk rustig op het werk.

Met zo’n 25 uur reizen achter de rug was ik helemaal kapot toen ik aankwam in Sydney. Maar toen ik uit het vliegtuig stapte, kreeg ik heel veel zin in mijn uitwisseling. Nu gaat het echt beginnen!

2019 is bound to become one of the largest fire years on record in the Arctic Circle, and especially in Siberia. How much carbon these fires release remains a challenging question.

School had ended, summer had arrived. I was trying to figure out how best to enjoy this scorching week in Amsterdam when an idea hit me—get as far away as I could.

Omdat mijn oude middelbare school dit jaar 150 jaar bestaat, wordt er een reünie georganiseerd.

Kwart voor één, eindelijk pauze. Al de hele ochtend kijk ik ernaar uit: mijn dagelijkse snackmomentje. Ik baan mijn weg over het campusplein naar de Spar.

Op 9 mei zijn we flink wakker geschud. Ik heb het al bijna een jaar lang in deze column over veranderingen om ons heen en over afwegingen die we moeten maken als we als VU willen sturen op de toekomst.

There’s been a lot of discussion lately about how the idea that academics are expected to excel in all aspects of their academic endeavours - teaching, research, knowledge transfer (kennisvalorisat

Waarschuwing vooraf: deze column bevat schokkende feiten. Wie geen zin heeft in slecht nieuws kan nu beter stoppen met lezen.

Het is een goede tijd om leiderschapsonderzoeker te zijn. Allereerst behoeft de populariteit van populistische politieke leiders als Trump, Salvini en Baudet een wetenschappelijke onderbouwing.

Ik ben in de Aldi in Leiden. In tegenstelling tot de meeste mensen die ik spreek vind ik het een fijne plek. Opeengestapelde dozen overzichtelijk onder fel tl-licht.

Het is al een tijdje in om de straat op te gaan. In Frankrijk blijft de gelehesjesbeweging actievoeren.