Popup-Niks-missen-2.png

08 september 2016

Zal ik iets merken van de spanningen?

reacties 1

Ik ben er klaar voor. Alle spullen zijn ingepakt, afscheid genomen en bovenal heb ik er ontzettend veel zin in! Maar waar heb ik eigenlijk zin in? Eigenlijk heb je geen idee waar je naar uitkijkt tot je er daadwerkelijk middenin staat. Ik ben ooit een paar dagen in Istanbul geweest en die indrukken staan nog goed in mijn geheugen gegrift. Een ongelofelijk grote stad, die toch knus en gezellig voelde. Elke wijk had zo zijn eigen karakter, maar overal voelde het open en westers terwijl de moskeeën, bazars en om een of andere reden kroonluchters me om de oren vlogen. En vooral herinner ik me overal water, vissers en boten.

Ik hoop in ieder geval beter te begrijpen hoe Turkije met de emoties en conflicten omgaat

Wat ik niet weet is hoe de sfeer daar nu is. Zal ik iets merken van de huidige spanningen? Op straat of op de universiteit of pas achter gesloten deuren? Turken lijken vrij gesloten over dergelijke zaken en de berichtgeving die je hier lezen kunt, meldt vooral dat Erdogan niet democratisch handelt. Goh. Ik hoop in ieder geval tijdens mijn bezoek beter te begrijpen welke emoties en conflicten er door elkaar lopen en hoe Turkije hiermee om probeert te gaan. Hopelijk door contact met Turken zelf, maar ik kijk er allereerst naar uit om mijn huisgenoten en mijn mentorgroepje te ontmoeten!

{ Lees de 1  reacties }

hits 8
Door Frank van Esch op 13 september 2016

Veel plezier! Ik hoop dat de uitwisseling succesvol is en voldoet aan je verwachtingen. We komen je opzoeken...

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.