Popup-Niks-missen-2.png

20 maart 2020

Wow, we zijn al over de helft

Het is ondertussen bijna eind maart, ik ben nu bijna zeven maanden vicevoorzitter van deze raad. Ons jaar gaat echt veel sneller dan verwacht. Het duurt namelijk echt wel even voordat je hier je draai hebt gevonden. In de eerste maanden ben je druk bezig met ontdekken hoe de VU in elkaar zit en wat wij als studenten kunnen bijdragen. Na verloop van tijd ontdek je hoe je bepaalde ideeën het best kunt pitchen of wie je moet benaderen voor bepaalde informatie.

We zijn nu lekker op weg en hebben al een aantal dingen bereikt (denk aan de vakantieweek vanaf mei 2021), we weten waar we nog aan willen werken (onder meer het aanpassen van het kiesreglement voor studentenraadsleden) en we weten ook waar we ons dit jaar niet meer op zullen focussen.

Ons raadsjaar loopt officieel tot 31 augustus 2020, daarna dragen we het stokje over aan onze opvolgers. Het is gek om te bedenken dat we al over de helft zijn.

De verkiezingen van onze opvolgers zijn van maandag 20 tot en met donderdag 23 april. Daarna beginnen we al met de overdracht: we vinden het belangrijk dat onze opvolgers rustig kunnen wennen aan elkaar, aan de taken als raadslid en aan het samenwerken met medewerkers van de VU. Het is mijn verantwoordelijkheid om deze overdracht in goede banen te leiden.

Ik zou het natuurlijk leuk vinden als onze opvolgers verder gaan met onze plannen en ideeën, maar zij bepalen uiteraard hun eigen koers. Toch hoop ik dat ze één ding mee zullen nemen: de kwaliteitsafspraken.

Daarmee doel ik op het geld dat ter vervanging van de basisbeurs vrijkomt om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Wat ik hiervan vind, maakt niet zo veel uit. Het gaat me erom dat onze achterban – jullie – weet wat er met het geld wordt gedaan op centraal niveau (voor alle VU-studenten) en op je eigen faculteit.

Wij willen als studentenraad heel graag inzichtelijk maken wat er met het geld gebeurt. Maar de studenten willen hun informatie allemaal op een andere manier ontvangen. Dat maakt het soms best lastig: heb jij nog tips of ideeën? Laat het me weten via mail, Facebook of Instagram.

Veerle Groenendijk
vicevoorzitter
v.groenendijk.usr@vu.nl

Veerle Groenendijk USR 19 20

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.