15 september 2016

Woning-FOMO

Geen idee hoe lang precies maar al een tijdje woon ik samen. En hoewel ik niet denk dat ik binnenkort uit dat samenwonen wil stappen, blijf ik aangemeld voor alle Kamer/Appartement Gezocht/Aangeboden-Facebookgroepen. Gewoon, omdat het gras altijd groener is aan de overkant en zeker aan het soort overkant waar ene Anne-Alicia een 25 m2kamer aan het Oosterpark voor 350 euro aanbiedt. Zie je, dat kan dus nog prima hier, zeg ik tegen alle ongelovigen. Vraag maar aan Anna-Alicia.
Toen ik in Amsterdam kwam wonen verliet ik een kamer van meer dan 60 m2, midden in de stad. Die stad was Arnhem, dat wel, maar de kamer bood ruimte voor al mijn onnodig gerei waar ik toch geen afstand van kon doen, zoals een fonduepan, een Spaanse gitaar zonder snaren en zo’n hotelapparaat waarmee je in één keer broeken kunt stomen.
 

Mijn kamer was in een souterrain, ramen niet bij de huurprijs inbegrepen

In Amsterdam begon ik terug onderaan de woonladder. In mijn geval was die ladder een kamer in een souterrain, ramen niet bij de huurprijs inbegrepen, aan het aarseinde van de Admiraal de Ruyter. Er kroop vocht van de muren, de temperatuur was een stabiele 8 graden. Ik heb er nooit geslapen omdat het souterrain tijdens de heftigste regenbui van 2014 tot aan zijn enkels en tot aan mijn matras onderliep. Daarna woonde ik een tijdje met vier verenigingsjongens in de Baarsjes, maar ook daar was ik vlug weer weg. Ik heb in Oost gewoond, in Noord gezeten, de Baarsjes aangedaan, iets met iemand anti-kraak in Utrecht geprobeerd.
En nu, nu word ik haltgehouden. Door een relatie, door een koophuis, door een huisgenoot met wie ik meer dan vaat en shampoo deel. Als mijn huisgenoot me niet bevalt, ga ik pintjes drinken met mijn vrienden. Als mijn buurt me niet bevalt, fiets ik een wijkje verder. Mijn woning-FOMO heeft zich beperkt tot het dromen over en jaloers zijn op. Alles buiten handbereik. Lekker rustig.

hits 55

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.