Popup-Niks-missen-2.png

26 oktober 2021

Wat wij dit jaar doen

Sinds mei werken wij al eraan: ons beleidsplan voor dit academisch jaar. Eindelijk konden we het tijdens onze constitutieborrel presenteren aan onder meer het college van bestuur, facultaire studentenraden en studieverenigingen. Wij - de universitaire studentenraad - zijn een enthousiaste, gedreven en diverse groep mensen met veel ideeën over hoe we de VU kunnen verbeteren. Graag wil ik enkele speerpunten met jullie delen, zodat jullie weten waaraan wij werken en waarvoor wij strijden.

Ons eerste speerpunt is de kwaliteit van het onderwijs. We hebben meer dan een volledig academisch jaar online onderwijs gehad en zowel studenten als professoren zijn daar behoorlijk aan gewend geraakt. Nu we eindelijk de mogelijkheid hebben om terug te gaan naar de campus, willen we de positieve ervaringen die zijn opgedaan met online onderwijs meenemen en verwerken in het fysieke onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan online kennisclips die je kunt terugkijken als je je voorbereidt op een bijzonder lastig onderdeel van je examen of online quizzen waarmee je kunt checken of je de stof begrijpt.

Wij willen dat de VU-cateringbedrijven minder plastic gebruiken en meer plantaardig voedsel verkopen

Duurzaamheid is het volgende onderwerp dat ons na aan het hart ligt. De publicatie van het IPCC-rapport heeft opnieuw bevestigd hoe belangrijk het is om snel ingrijpende maatregelen tegen klimaatverandering te nemen. Een universiteit, een plek om kennis te vergaren en te delen met de wereld, moet een voorbeeld zijn voor de rest van de samenleving. Daarom willen wij onder meer de VU-cateringbedrijven aanmoedigen om voedsel aan te bieden met een lagere carbon foodprint, door minder plastic te gebruiken en meer plantaardige producten te verkopen.

En ten slotte het campusleven. Veel studenten zien de campus dit jaar pas voor het eerst, terwijl ze al een hele tijd VU-student zijn. Daarom willen wij jullie meer bij de campus betrekken. Wij denken aan kunst, sport en andere evenementen om studenten uit verschillende faculteiten en opleidingen samen te brengen.

Wil je ons volledige beleidsplan lezen? We delen het graag met je, stuur een mailtje naar usr@vu.nl. Als er iets is dat je mist in onze plannen, of als je tegen problemen aanloopt gedurende het jaar, zijn we altijd blij om je te helpen. De universitaire studentenraad is altijd te bereiken via sociale media en e-mail of je kunt ons vinden in ons kantoor in het Studentendok op de begane grond van het hoofdgebouw.

Eline van Leeuwen

e.van.leeuwen.usr@vu.nl

Eline van Leeuwen USR

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.