05 juli 2017

Wat is dat toch met die panda?

reacties 0

Als je last hebt van een langzaam ladende pagina in Canvas, ben je ‘m al tegengekomen: de fietsende panda. Ook als je rondklikt in de online community van Canvas kom je ze tegen: overal panda-avatars. Zelfs in de teaser die nu op grote schermen in het hoofdgebouw wordt afgespeeld ontmoet je de Canvas-vriend: de kickende panda.

Misschien ligt mijn stiekeme pandaliefde (echt: pandafilmpjes op YouTube zijn mínstens net zo leuk als kattenfilmpjes) ten grondslag aan deze nieuwsgierigheid, maar volgens mij zijn er meer mensen die zich hiermee bezighouden: waar komt die panda toch vandaan?

Lea zegt dat ze bij Canvas allemaal fan zijn van pandafilmpjesTijdens een overleg met het facultaire Canvas-team Bèta, noemde een collega het tussen neus en lippen door: “Oja, die panda, dat is een mooi verhaal, kom ik straks nog wel even op terug!” Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en mijn zoektocht begonnen. Waarom een panda?! Verder dan dat het ‘een mooi verhaal’ is, kwamen we dat overleg niet. Ook in een volgende meeting liet ik de vraag nog eens liet vallen, maar niemand kon me helpen. Mysterie nog niet ontrafelt en nieuwsgierigheid nog meer gegroeid.

Canvas-pandaIk dacht: bij de online community móeten ze het wel weten! En inderdaad, daar vond ik het antwoord: Canvas had, toen het bedrijf in 2008 begon, een robot-receptioniste (die inmiddels is vervangen door een echt mens). Mooi verhaal. Probleem opgelost. Althans, dat dacht ik. Niets bleek minder waar toen ik doorscrolde: de panda was oorspronkelijk een papier-maché mascotte, schrijft Scott. Lea zegt dat ze bij Canvas allemaal fan zijn van pandafilmpjes. Constancia heeft geen idee, maar vind het allemaal zo leuk dat ze bij Canvas wil komen werken. Bill weet het: 'Puppy Monkey baby was already taken, although panda monkey baby might work.' Stefanie vind het cute en Rachael schrijft dat het een tegenactie was tegen de bestaande grote leermanagemensystemen: Blacksomething and somethingChalk (beiden zwart-wit) door iets leuks te kiezen wat ook zwart-wit is.

Vandaag ben ik op een onderwijscongres in Barcelona en daar staat ook een stand van Canvas. Een einde aan mijn enerverende, meeslepende zoektocht! Eindelijk duidelijkheid! “Kunt u mij misschien vertellen waar die panda vandaan komt?” vraag ik. “Ha, goeie vraag! Het is inderdaad een beetje een running gag.” Bas vertelt mij dat de panda inderdaad ergens vandaan komt: tijdens een neem-je-familie-mee-naar-het-werk-dag, had één van de medewerkers een pandapak aangetrokken. Kort daarna was desbetreffende medewerker ergens anders gaan werken en is iedereen min of meer vergeten wie de pandapersoon was, maar ze hebben het er nog steeds over. Zou dit het echte verhaal zijn? Canvas-Bas wist het zelf ook niet helemaal zeker en mailt me het ‘echte’ verhaal nog. Ondertussen ga ik wel weer pandafilmpjes kijken.

{ Lees de 0  reacties }

hits 5

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.