15 augustus 2017

Waar fietst die panda naartoe?

reacties 0

Een doodnormale doordeweekse donderdag in de zomervakantie. Lekker rustig op de VU, niets aan de hand. Tenminste, zo leek het. Een wilde panda hield donderdag de gemoederen bezig. Nou ja, wild... Stiekem was het gewoon Ruth in een panda-pak. Maar wél op een eenwieler. En dat trok vorige week de aandacht, aan de lachende, twitterende en fotograferende studenten en medewerkers te zien.

Stiekem was het gewoon Ruth in een pandapak

Een aantal blogs geleden schreef ik al over de panda: het is een soort mascotte van Canvas. Omdat we, naast het informatieve promo-filmpje dat we eerder hebben gemaakt, ook een kort ludiek filmpje wilden maken, besloten we om ‘iets met de panda’ te doen. Arlo, de regisseur en cameraman, schreef verschillende scenario’s: “Hé, misschien kunnen we iets met Panda’s die door een Panda-drill sergeant worden klaargestoomd voor hun eenwieleracties, of een kleine Panda die à la Pindakaas-reclame ervan droomde om later een grote Panda te worden, of Panda die een Murphy’s law dag beleeft, zoiets. Wat denken jullie?” Al voordat wij met een antwoord konden komen, kwam Arlo erachter dat dit niet zo haalbaar was. Hij werkte wat meer realistische synopsissen uit, en wij mochten kiezen.


Arlo, de regisseur en cameraman, schreef verschillende scenario’s met een panda in de hoofdrol

Ik verwacht dat het filmpje snel online komt, dus ik ga nog niet alles verklappen. Oké, ik licht een tipje van de sluier op. Ja, de hoofdpersoon is inderdaad een panda op een eenwieler. Panda fietst door de VU: over de daktuin (wat is die trouwens moeilijk te vinden!), door een lab, dwars door de kantine, langs collegezalen en over de campus. Er komt een videoband, een LP, een dialade en zelfs een Advalvas in voor. Ik denk dat het hilarisch wordt. Wordt vervolgd!

{ Lees de 0  reacties }

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.