Popup-Niks-missen-2.png

06 april 2017

Vliegende start

reacties 0

Na bijna acht uur vliegen breek je door de wolken. De besneeuwde vlaktes van New Hampshire en Massachusetts zijn in zicht. De twintig graden Celsius waarmee ik weg ging is ingeruild voor twintig graden Fahrenheit. Er ligt ongeveer dertig centimeter sneeuw maar in tegenstelling tot het vingertopje dat de Nederlandse Spoorwegen uitschakelt functioneert alles hier prima. Eenmaal aangekomen bij het hotel waar ik de komende week zal verblijven stuur ik naar familie, vrienden en collega’s het bericht dat ik veilig ben aangekomen.  

Ik heb nog drie dagen voordat ik begin met mijn eerste werkdag zodat ik de stad beter kan leren kennen. De eerste vrijdag spreek ik af met een vriendin die haar PhD-programma volgt  aan MIT. Ze neemt me mee naar de tweeënvijftigste verdieping van The Prudential Tower, het op een na hoogste gebouw van Boston. De lobby van het kantoorgebouw is gevuld met marmer en heeft wat weg van de lobby uit de serie Suits. Op de bovenste verdieping worden we hartelijk ontvangen door een klein leger obers en een prachtig uitzicht over Zuid-Boston. Het is eigenlijk veel te luxe voor een student maar Ome DUO zorgt goed voor me.

M’n taak is om de eerste weken zoveel mogelijk handjes te schudden zodat iedereen weet dat ik er ben

De maandag die volgt begint mijn eerste werkweek. Ik word door mijn mentor in de US voorgesteld aan de Strategy afdeling van Philips. Ik ben helaas heel slecht in namen onthouden dus ik vraag iedereen ongegeneerd of ik zijn of haar badge mag zien om het beter te onthouden. Dit is ook echt nodig want ik spreek meer dan tachtig collega’s binnen twee weken. M’n taak is dan ook om de eerste weken zoveel mogelijk handjes te schudden zodat iedereen weet dat ik er ben (en dat ik hun input nodig heb voor m’n onderzoek). Iedereen die ik spreek leg ik kort uit wat ik kom doen en ik vraag meteen door of ze misschien denken dat hun baas geïnteresseerd is in het onderzoek.

Een tiental handen schudden later word ik uitgenodigd om volgende week een presentatie te geven voor het team van het hoofd van R&D US in Andover, ongeveer vijfenveertig minuten met de UBER van Boston. Ik weet dat ik ter voorbereiding m’n weekend op mag offeren maar het onderzoek begint de nodige tractie te genereren en het is pas week 1.

{ Lees de 0  reacties }

hits 3

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.