Popup-Niks-missen-2.png

02 maart 2017

Tafelvoetbal en een bakkie koffie

Het is de maandagochtend na het Carnavalsweekend. Om 10:15 kijk ik op de klok en ik zit inmiddels al bijna twee uur alleen op de afdeling. Is het nog steeds zondag? De treinen reden op tijd vanochtend en waren helemaal leeg. Het zou toch niet? Twee vlugge blikken naar mijn laptop en mijn mobiel bevestigen allebei dat het gelukkig gewoon maandag is. Het speelt hier toch echt enorm dat ‘Vastenavond’. Ik merk dat ik een bakkie nodig heb en loop naar de koffiemachine, Na drie gezellige jaren in Amstelveen verruil ik mijn zestien vierkante meter voor een studio in Oost waar ik een Jemenitische collega spot die bij software engineering werkt. Zoals in een echte startup spelen we een potje tafelvoetbal tijdens ons ‘bakkie’. Naast mijn 10-1 nederlaag grappen we over dat heel Lampegat vandaag thuiswerkt.

Tafelvoetbal wordt enorm onderschat. Het heeft iets rustgevends maar geeft ook heel veel energie. Binnen een paar minuten ben ik de maandachterstand die ik de komende twee weken voor vertrek moet wegwerken helemaal vergeten. Naast deze achterstand wegwerken moet ik deze week ook nog verhuizen. Na drie gezellige jaren in Amstelveen verruil ik mijn zestien vierkante meter voor een studio in Oost. Het zal even wennen zijn om geen huisgenoten meer te hebben maar het is alvast een goede voorbereiding op mijn reis naar de U.S.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.