Popup-Niks-missen-2.png

10 juni 2020

'Straks zit ik weer helemaal alleen'

"Het gaat goed met mij. Ik ben nog steeds gezond en mijn familie gelukkig ook. Omdat mijn moeder zwakke longen heeft, was ik afgelopen tijd erg bezorgd om haar. Ze blijft heel voorzichtig, en gaat alleen naar buiten om te wandelen en te fietsen. Binnenkort vertrekt mijn moeder uit het Amsterdamse appartement; ze gaat weer naar ons huis in Frankrijk, waar mijn vader ook woont.

Mijn moeder gaat dus Amsterdam uit en ik kom binnenkort weer terug. Daar heb ik veel zin in, ook omdat ik dan weer een plekje voor mezelf heb. Daarbij vind ik het heel fijn om mijn zus weer te kunnen zien. Maar het zal wel een heel grote omschakeling zijn. Sinds maart woon ik bij de familie van mijn vriend in Limburg, en straks zit ik weer helemaal alleen. Ik denk dat ik dat in het begin best lastig ga vinden. Gelukkig heb ik mijn kat, haha.

Heel erg op elkaars lip

Ik vond het samenwonen met de familie van mijn vriend in eerste instantie heel leuk omdat je veel bij elkaar kunt zijn. Ik ben best klef, dus ik vind het heel fijn om veel samen te zijn en een knuffel te krijgen als ik dat wil. Aan de andere kant waren er best veel irritaties afgelopen maanden. Je zit heel erg op elkaars lip en daardoor ga je je snel ergeren. Mijn vriend vindt het bijvoorbeeld irritant dat ik wat rommelig ben. Omdat ik in zijn ouderlijk huis woon heb ik niet echt een plekje voor mezelf. Dat vind ik wel lastig. Gelukkig kan ik heel goed opschieten met zijn familie, dus kan ik ook gewoon lekker in de woonkamer zitten. Gelukkig weten mijn vriend en ik onze ruzies tot nu toe altijd samen uit te praten, en dat is het belangrijkst.

Studeren zonder afleiding

Met mijn studie gaat het goed. Ik ben nu bezig met mijn laatste tentamens. Deze periode heb ik er vijf, dat is wel erg veel. Ik heb er nu al drie gedaan, waarvan ik twee zeker gehaald heb. Daar ben ik heel blij mee, want juist tegen die twee zag ik best wel op. Ik heb er hard voor gestudeerd afgelopen tijd. Door de coronasituatie had ik zo weinig afleiding dat het studeren veel makkelijker ging. Het kostte me vrijwel geen moeite om me ertoe te zetten.

Gratis paardrijlessen

Sociaal gezien was ik afgelopen tijd niet zo actief. Met een paar vriendinnen van de VU heb ik wel appcontact gehad. Verder zie ik wel mensen die ik ken op de manege hier in de buurt. Mijn vriend is daar paardenjongen, en ik doe er geregeld vrijwilligerswerk: stallen uitmesten of paarden voeren. Het zijn misschien niet de leukste klusjes, maar het is wel erg leuk om weer wat mensen te zien. En ik krijg gratis paardrijlessen als bedankje."

DOOR VERA MOERS

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.