Popup-Niks-missen-2.png

14 oktober 2020

'Soms zit ik toch de hele dag binnen'

“Ik wilde in mijn tussenjaar eigenlijk graag reizen, maar dat is niet helemaal gelukt door corona. Maar ik wilde ook graag uit huis, dus daar ben ik het afgelopen jaar mee bezig geweest. Via een vriendin van mijn moeder kwam ik aan woonruimte, zij verhuurde een bovenverdieping. Ik heb met haar kennisgemaakt en ze vond het goed dat ik daar kwam wonen.
Ik vind het superleuk, ik heb nu een hele verdieping voor mezelf. Ik heb hier gewoon alles: een badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer, ik heb zelfs een dakterras!

Alles zelf doen in huis geeft wel een goed gevoel

Het is wel wennen natuurlijk. Ik moest ineens alles zelf doen: wassen, koken, schoonmaken. Maar het geeft wel een goed gevoel, het voelt alsof het klopt. Mijn schooltijd is afgesloten en ik zit nu in een nieuw hoofdstuk waarin ik studeer en op mezelf woon.

Ik woon heel fijn. Mijn verdieping ligt centraal; vriendinnen kunnen makkelijk langs komen. Nu mijn studie begonnen is, vind ik het wel heel fijn dat ik op mezelf woon en mijn eigen ritme kan bepalen. Ik vind het wel lastig dat ik hier alleen zit. Ik zie helaas geen mensen van mijn studie, want we mogen alleen af en toe naar de campus komen.

Ik zie helaas geen mensen van mijn studie

Ik probeer elke dag even eruit te gaan. Ik spreek dan met vrienden af of ik ga even een rondje lopen. Maar soms zit ik toch de hele dag binnen, dan probeer ik me maar op mijn studie te focussen. Ik heb nu elke week twee werkgroepen en daarvoor moet je opdrachten maken. In de werkgroepen nemen we de opdrachten door en krijgen we aanvullingen op onze antwoorden. Ik bereid me er altijd goed op voor.”

TEKST: Roos van Leerdam, student-reporter

{ Lees de 0  reacties}