Popup-Niks-missen-2.png

27 januari 2017

Shanghai is één grote escape room

reacties 0

Het is best lastig om wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk, ontdekte ik toen ik mijn onderzoeksvoorstel presenteerde. Ik ging met te grote stappen door de theorie of sloeg voor de luisteraar nuttige informatie over. Hopelijk heb ik daarvan geleerd, want ik ga een poging wagen om je een voorstelling te geven van Shanghai.

Shanghai skyline

Shanghai is een stad van uitersten: van wolkenkrabbers tot kleine vervallen huisjes en van de jetset tot mensen die van het platteland komen op zoek naar een nieuw leven. In Shanghai is zoveel te ontdekken dat ik soms het gevoel heb dat ik in een videogame zit die ik maar niet uitgespeeld krijg. Zodra ik mijn appartement uitstap, zit ik midden in de film Karate Kid Net als in Age of Empires ontdek ik telkens weer nieuwe stukjes van de stad. En zodra ik mijn appartement uitstap, zit ik midden in de film Karate Kid tussen de locals – en van hun rochelen kijk ik al niet meer op. Als ik op een vrije dag de metro naar de Bund (de bekende skyline) pak, ben ik voor mijn gevoel in New York en loop ik tussen H&M, Channel, Starbucks en ga zo maar door. Tot ik besluit om een zijstraatje in te lopen. Dan sta ik in een afgelegen straat en bestel ik een lekkere bak noedels. Misschien denk je een afgelegen straat dat zal wel eng zijn, nee totaal niet. Ik heb me hier nog geen moment onveilig gevoeld!

Straat in Shanghai

Zoals je in mijn vorige blog kon lezen, is leven op een nieuwe plek als het oplossen van puzzels. En Shanghai is één grote escape room-puzzel. Telkens zie je weer nieuwe voorwerpen, sleutels, figuren en verschillen, en heb je iets gevonden, dan ben je weer een beetje dichterbij een nieuwe stukje Shanghai. Het enige verschil: ik hoef er voorlopig nog niet uit te komen. Laat mij nog maar even lekker in die Shanghai-escape-room zitten :).

Aankomende week is het hier Chinees nieuwjaar dus dat belooft een mooi spektakel te worden. Ik ben benieuwd wat ik dan weer ga ontdekken.

{ Lees de 0  reacties }

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.