Popup-Niks-missen-2.png

17 maart 2017

Ready for take-off

reacties 0

Het wordt weer langer licht maar de dagen lijken toch korter te worden. Het is vanaf nu niet meer aftellen in weken maar in dagen. Vlak voor vertrek is het historisch druk. Door de last-minute verhuizing is de voorbereiding voor de VS iets vertraagd . Toch probeer ik nog even zoveel mogelijk vrienden te zien: vrijdag voor vertrek is bestemd voor eten met oud-huisgenoten en zaterdag voor m’n maatjes van thuis (het ouderlijk huis).

De zaterdagavond eindigen we in Canvas bovenop het Volkshotel. Je hebt er in de nacht een prachtig uitzicht over Amsterdam en herkent duidelijk de A’DAM toren in Noord. Een prachtige manier om mee af te sluiten. Nog enigszins vermoeid besluit ik de volgende dag met oud-collega’s naar Bloemendaal aan Zee te gaan. De opwarming van de aarde brengt een keurige zestien graden te voorschijn. Met een witbiertje in de hand kijken we langzaam hoe de zon in de kalme zee verdwijnt. Door het contrast met de blauwe lucht zijn de condenssporen van de vliegtuigen die landen op Schiphol duidelijk zichtbaar. Ik mag al bijna!

Het zijn niet zozeer zenuwen, maar meer adrenaline

De avond voor vertrek pak ik mijn koffer in. Ik wilde eigenlijk vroeg naar bed maar lig er alsnog pas na twaalven in. Vier uur later word ik alweer wakker, twee uur voor m’n wekker. Het zijn niet zozeer zenuwen, maar meer adrenaline. Ik neem een lange douche en ga veel te vroeg naar Schiphol voor ontbijt. Daar ontmoet ik mijn ouders en zus om 7:30 voor een lekker klassiek emotioneel afscheid. Ik heb er heel veel zin in en ben nog steeds niet echt zenuwachtig. Ik stuur vlak voor vertrek nog even de laatste whatsappjes eruit dat ik ga vertrekken. Enkele minuten later is het zover: “Cabin crew, prepare for take-off”. Je voelt de 311 kN Pratt & Whitney 4000 motoren onder je doorversnellen. M’n armharen staan recht overeind. We gaan beginnen.

{ Lees de 0  reacties }

hits 3

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.