05 december 2016

Quotes & T-shirts

reacties 1

Een vriendin van mij zei eens: het leven zou beter zijn als ik er de benen voor had. Ze heeft prima benen, mooie sterke, met van die perzikachtige knieën, maar ik vond het een bewonderenswaardige quote. Zo bewonderenswaardig zelfs dat ik het heb opgeschreven, eerst in een schriftje, en nu hier, in een column.

Het blijkt een hele subcultuur op zich te zijn, quotes. En vooral op T-shirts. Dat ontdekte ik laatst toen ik wat overtollige tijd in een fel verlicht pand op de Kalverstraat kwijt wilde raken.

!Life is better without boyfriends! schreeuwde een zwart shirtje me bij binnenkomst toe. Goh, dacht ik verwonderd. Iemand van middelbare leeftijd die net uit een smerige scheiding komt heeft zich prima kunnen afreageren op het ontwerpen van een tiener-T-shirt. Omdat ik toch die overtollige tijd moest kwijtraken, heb ik me een uurtje kostelijk vermaakt met het bestuderen van alle quotes in de winkel. Een paspopbuste droeg een shirt waarop stond: ‘I refused to become what you call normal’. Daar heb ik nog een tijdje langer over nagedacht. Wie is die ‘you’ voor de drager van zo’n shirt? Degene die de quote leest, dacht ik zo.

Voor ik het wist was ik met mezelf in zwaar filosofische gedachten geraakt

Maar ja, voor mij is normaal natuurlijk weer iets anders dan voor, noem eens iemand, Dré Hazes jr. Of sloeg de quote misschien meer op het T-shirt? Gaf het als het ware het T-shirt een stem? Het was een vrij normaal T-shirt, voor zover ik kon zien. Maar ook dat is natuurlijk weer relatief. En voor ik het wist was ik met mezelf in zwaar filosofische gedachten geraakt.

“Kan ik je ergens mee helpen of zo?” vroeg een winkelmedewerkster. Verschrikt kwam ik uit mijn gedachten. Op haar T-shirt stond: ‘I don’t care. I just want to go home.’

Ontroerd door zo veel eerlijkheid schudde ik mijn hoofd en vertrok naar mijn afspraak.

{ Lees de 1  reacties }

hits 19
Door Vaas Mosse op 27 augustus 2018

Gaaf stuk!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.