Popup-Niks-missen-2.png

20 januari 2017

Puzzels oplossen

reacties 1

Ik herinner mij nog goed dat ik in het eerste jaar van mijn bachelor zei: “Nee, ik hoef niet lang naar het buitenland, want mijn vriendin woont in het mooie Goes en het gaat niet werken als ik dan ver weg ben.” Vijf jaar later heb ik een nieuwe vriendin die nog in Amsterdam woont en woon ik zelf middenin een stad met 25 miljoen inwoners: Shanghai.

Het is mooi om te zien hoe ik in die tijd veranderd ben en dat ik aan het begin van dit collegejaar tegen mijzelf heb gezegd: het afstudeerproject van mijn researchmaster moet interessant en uitdagend zijn, maar nog hoger op mijn lijstje staat de buitenlandse ervaring. Gelukkig zit je dan heel goed bij bewegingswetenschappen, waar alle docenten veel contacten hebben in het buitenland. Zo was er de mogelijkheid om naar Australië, Japan, Amerika en Zwitserland te gaan. Maar ook China en laat dat toch weer net even totaal iets anders zijn.

Ik zwaaide en riep naar de eerst de beste Chinees

Al twee maanden ben ik aan het genieten van dit bijzondere avontuur, een internship in Shanghai! Samen met Thom Veeger doe ik onderzoek naar patiënten met aspecifieke chronische lage rugklachten. In het Shanghai Sixth People’s Hospital voeren wij metingen uit door patiënten te laten lopen op een loopband. Tijdens het lopen worden bewegingspatroon, spieractivatie en hersenactiviteit van de patiënten gemeten. Veel mensen vragen mij: “Waarom ga je daarvoor naar Shanghai, dat kan je Nederland toch ook?” Eigenlijk heel simpel: omdat daar heel veel mensen zijn en dus ook veel proefpersonen.

Hoe ik het tot nu toe zou omschrijven is dat ik eigenlijk elke keer weer puzzels aan het oplossen ben, zowel tijdens het onderzoek als in het dagelijks leven. De eerste puzzel was twee maanden geleden op het vliegveld, het zoeken van onze professor, die we nog maar één keer gezien hadden. Toen we uit de bagagehal stapten, zwaaide en riep ik naar de eerste beste Chinees, omdat ik dacht dat het onze professor was. Na nog eens naar drie Chinezen geroepen te hebben, hadden wij niet hem, maar hij ons gevonden. Pfoe, wat lijken Chinezen voor ons veel op elkaar op het eerste gezicht, was mijn eerste gedachte. Maar puzzel één was opgelost! Zo zullen er nog vele puzzels volgen, die ik in de volgende stukjes zeker met jullie zal delen.

{ Lees de 1  reacties }

hits 8
Door Fröke van Strien op 30 januari 2017

Hallo Bart, wat een uitdagende studie die je volgt.
Leuk van je "puzzels"te lezen.
Succes verder, Peter en Fröke.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.