22 december 2017

Op zoek gegaan naar het noorderlicht

reacties 0

Hej! Uppsala! Afgelopen weken ben ik al drie keer op zoek gegaan naar het noorderlicht. Ondanks dat Uppsala niet noordelijk ligt, is het noorderlicht soms wel te zien als het sterk genoeg en helder is.

Vanavond is het erg koud, namelijk -5  °C en er ligt sneeuw! Dus ik kleed me warm aan en draag maar liefst 2 broeken. Na nog een kopje thee gedronken te hebben, maak me klaar om weg te gaan.

Vanavond is het erg koud en er ligt sneeuw! Dus draag ik maar liefst 2 broeken.

Het is inmiddels 11 uur in de avond en ik ben, met de nodige snacks, onderweg naar de bushalte. Ik heb met een groepje vrienden afgesproken bij het slot van Uppsala, een van de hoogste punten van de stad. Om het licht goed te kunnen zien, is het belangrijk om op een hoger punt te staan. Wanneer ik daar aankom, staan er al veel mensen opgewekt te wachten. De app op mijn telefoon geeft aan dat het bijna KP 5 is en dat betekent dat we het vanavond kunnen zien. Van mensen heb ik gehoord dat het licht heel vaag begint en dan steeds sterker wordt, tot het opeens verdwenen is.

Met veel enthousiasme staan we buiten te wachten. De lucht is wat lichter aan een kant, waardoor we elke keer denken dat het nu echt gaat beginnen. Maar na 45 minuten in de kou te hebben gestaan, houden we het maar voor gezien.

Helaas deze keer weer niks! Om onszelf te troosten en op te warmen gaan we naar Max toe. Dat is een soort van Zweedse McDonald’s. Na wat patat en een kopje thee voelen we ons al een stuk beter en besluiten we maar naar huis te gaan. Hopelijk hebben we volgende keer meer geluk! Ondanks dat we het noorderlicht deze keer niet hebben gezien, was het alsnog een leuke en geslaagde avond.

{ Lees de 0  reacties }

hits 3

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.