Popup-Niks-missen-2.png

20 april 2020

Op een dag sta ík te klappen voor iedereen in Nederland

Dinsdag 17 maart werd in Nederland daverend geapplaudisseerd voor de 1,2 miljoen helden in de zorg. Bedankt daarvoor, ook als je alleen in gedachten hebt meegeklapt. Werken in de zorg is uitdagend, helemaal nu met de coronapandemie. De nood in de zorg is hoog, daarom draag ik mijn steentje bij. Ik zet mij in als hbo-verpleegkundige op een corona-afdeling.
Hoewel ik aan het begin van dit studiejaar de prioriteit gaf aan mijn twee masters en de universitaire studentenraad, zette ik onlangs mijn studies en raadswerk op een tweede plaats. Hier hoefde ik geen twee keer over na te denken.

Het ziekenhuis is een plek waar we zowel iemand in het leven verwelkomen als afscheid van iemand moeten nemen. Ik zie heel veel mensen die voor hun leven vechten. Het is de keiharde realiteit die als een film aan mij voorbijtrekt. Door het coronavirus zijn we terechtgekomen in een ernstige crisis die ons allemaal raakt. Het zal nooit meer zijn zoals het was en we kunnen niet verder gaan zoals we gewend waren.

We schrijven geschiedenis met elkaar

Maar het coronavirus leidt ook tot verandering en reflectie onder de mensen. Het brengt zelfs wat moois met zich mee, namelijk saamhorigheid. Ik hoop dat we die saamhorigheid ook na de crisis kunnen vasthouden. Mensen willen elkaar helpen en er ontstaan allerlei mooie initiatieven. Hoe ga jij de geschiedenisboeken in? Dit zijn tijden waarin jij het verschil kunt maken. Ieder initiatief telt! We schrijven op dit moment allemaal geschiedenis met elkaar.

Thuisblijven is levens redden

Het was nog nooit zo makkelijk om een leven te redden. Dat kan nu door simpelweg thuis te blijven. We staan niet altijd stil bij de consequenties van onze daden. Ik kan mij heel goed voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is om je aan de maatregelen te houden. Zeker wanneer het zware maatregelen betreft en er nog lang geen zicht is op een oplossing. Laten we in deze donkere dagen proberen het licht te blijven zien, laten we hoopvol blijven.

Hart onder de riem

Ik wil graag alle mensen die ziek zijn geweest of een dierbare hebben verloren een hart onder de riem steken. Alle mensen met een vitaal beroep wil ik extra bedanken. Ik ben heel trots op iedereen in Nederland. We doen het eigenlijk best wel goed met z’n allen, we zorgen goed voor elkaar.

De dag dat er geen nieuwe – geregistreerde – besmettingen bijkomen, zal ik om 20 uur voor iedereen in Nederland applaudisseren. Ik hoop met mij vele anderen.

Nadia Ait Hammou
algemeen raadslid
n.ait.hammou.usr@vu.nl

Nadia USR 19 20

Vrijdag 17 april laten hulpdiensten (brandweer, politie, ambulance, marechaussee, reddingsbrigade en handhaving) hun waardering voor het ziekenhuispersoneel blijken. Een eerbetoon bij het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Zuid.

{ Lees de 0  reacties}