Popup-Niks-missen-2.png

16 februari 2017

Naar Amerika? Zo makkelijk gaat dat niet

reacties 0

Je ontkomt er niet aan. Zelfs een geboren en getogen Amsterdammer niet. Toch wordt het Amerikaanse immigratiebeleid nu pas op de radar van de Nederlandse media opgemerkt. Er was echter al jaren een ongelijksoortig beleid voor sommige landen voordat de presidentiële decreten eind januari werden uitgevaardigd. Zo ook als je deze landen als toerist bezocht hebt in de afgelopen vijf jaar. Zodoende ben ik genoodzaakt een alternatieve route te nemen voor de aanvraag van mijn visum voor de VS. Daar had ik niet bij stilgestaan toen ik vorig jaar voor omgerekend zes euro 460 kilometer door het machtige landschap van Oost-Azerbeidzjan in een oude Pardis-dieseltrein naar mijn opa en oma reed.

Ik heb me verkeken op de enorme logistieke rompslomp

Het reisbureau dat ik heb ingehuurd om mij te ondersteunen met een visumaanvraag zit met de handen in het haar als het mijn aanvraag binnen krijgt. Mijn eerdere reizen in combinatie met mijn aanvraag voor een zakenvisum als masterstudent brengt enige onzekerheid met zich mee aan de andere kant van de lijn. Ze twijfelen of ze de zaak aandurven. Om de waarschijnlijkheid te vergroten dat mijn aanvraag wordt goedgekeurd, wordt mij gevraagd verschillende bewijzen en garantiebrieven aan te leveren bovenop de standaarddocumentatie. Ik kom erachter dat ik mij verkeken heb op de logistieke rompslomp die komt kijken bij het schrijven van een scriptie in het buitenland. Uiteindelijk spendeer ik twee weken lang aan het verzamelen van alle vereiste documenten en de extra informatie.

Het is 6:33 uur als ik mijn documenten upload vanuit de trein. Op deze manier staan de documenten hoog in de mailbox van het reisbureau. Klokslag 9:00 bel ik om te bevestigen of alle documenten in goede orde zijn aangekomen. Gelukkig zijn alle papieren correct ingevuld en wordt de afspraak met het consulaat binnen drie weken ingepland. Toch adviseert het reisbureau pas een vlucht te boeken als het visum ontvangen is. Ik daag het lot uit en boek mijn vlucht voor 15 maart.

{ Lees de 0  reacties }

hits 6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.