Popup-Niks-missen-2.png

26 juni 2020 reacties 1

Malloten op het Malieveld

Voor de tweede keer willen de organisatoren van protestgroep Viruswaanzin een protest op het Malieveld organiseren. De rechter keurt het nog steeds niet goed omdat er te veel animo is, waardoor geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Een bizarre contradictie is het. Het protest tegen de anderhalvemeter-regel gaat niet door omdat ze zich niet kunnen houden aan de anderhalvemeter-regel. Het doet me denken aan de grap over de cursus “omgaan met teleurstellingen” die wederom niet door kan gaan.

Het protest tegen de coronamaatregels leek te zijn overgewaaid uit Amerika. Een paar weken geleden zag ik filmpjes van cliché ‘domme Amerikanen’ die met een Texaans accent de camera vertelden waarom ze zich benadeeld voelden door de maatregels. Ik dacht nog: wat een malloten, dat is weer typisch Amerika, ook al wist ik dat ik weer aan het generaliseren was. Vanmorgen kreeg ik een NOS push-melding dat de VS vandaag het hoogste aantal besmettingen telt met meer dan 37.000 besmettingen op één dag. Gelijk schiet er een eigen-schuld-gedachte door me heen. Maar direct erna denk ik dat in Nederland ook protesten zijn.

Ik blijf het raar vinden dat mensen alle maatregels de deur uit willen hebben

Natuurlijk hebben de mensen van Viruswaanzin goed recht op protest, daarvoor heb je de grondwetten. Maar ik blijf het raar vinden dat mensen alle maatregels de deur uit willen hebben. Nederland is al behoorlijk soepel, er is genoeg economische steun en vanaf 1 juli komen er nog meer vrijheden. Ik probeer te bedenken waarom er rellen en protesten zijn in Nederland en andere westerse landen. Het lijkt erop dat mensen het hier niet gewend zijn dat hen iets wordt opgelegd. In vergelijking met mensen die zijn opgegroeid in strengere of totalitaire staten, zijn Nederlanders die nooit een oorlog hebben meegemaakt in de watten gelegd. Met idealen als vrijheid van meningsuiting op de eerste plaats, een eeuwig economisch vangnet en een politiek systeem dat genoeg keuze overlaat, weten de mensen die zondag toch naar het Malieveld komen niet hoe het is om een keer niet je zin te krijgen. Natuurlijk ben ik ook corona helemaal zat, maar ik zit liever deze zomer in mijn flat, dan dat het virus weer opsteekt.

{ Lees de 1  reacties}

Door A van Muyen op 27 juni 2020

Dit artikel klinkt als een perspectief van iemand die zich niet zich in de materie heeft verdiept. De site van maurice de hond is laagdrempelige manier om dit wel te doen.

Wat er dan gaat schuiven is 'de noodzaak', en als dit verschuift dan komt je vanzelf op 'de nadelen'.
En ja, al hebben we dan een mildere maatregelversie dan elders, nadelen zijn er wel degelijk, zeker nu de tijd verstrijkt. Er zijn natuurljik ook versoepelingen per 1 Juli, maar let wel: Veel bedrijfstakken zijn ten dode opgeschreven onder het juk van de 1,5m. Als de noodzaak er niet is, dan waarom doen we ons land op deze wijze economisch de das om?

En dan heb ik het nog niet over onze bejaarden die zonder overleg werden opgesloten, nog zonder bezoek ook. Een maatregel die we onze gevangen nog niet opleggen omdat het zo zwaar is dat de conventie van Geneve het tegen de rechten van de mens acht. Dr Kompanje is medisch eticus die hier goed over schrijft, neem even de moeite voor een paar blogs uit maart/april: https://kompanje.org

Als u dan nog denkt, ik laat dit toch liever aan de 'experts' over, verwijs ik u graag naar de mexicaanse griep uit 2009. Ander virus, hetzelfde circus: Angstcampagnes via de media en en een OMT vol met 'experts' die tot aan hun knieen in de belangenconflicten staan. Heel veel geld besteed aan het midste griepvirus ooit. Er is een boek over geschreven, hier een link naar de samenvatting: http://www.dossiermexicaansegriep.nl/p/302d47-m=17.html
Op youtube staat ook een dekkende aflevering van nieuwsuur uit 2010 die heet "Leugens en Manipulaties rond de Mexicaanse Pandemie Hoax van WHO & RIVM in 2009"

Hier komt de actiebereidheid dus vandaan.
Met vriendelijke groet
A van Muyen

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.