Popup-Niks-missen-2.png

02 februari 2016

LOST (in Boston)

reacties 0

2-4 februari 2016.

Als ik mijn eerste week in Boston in één woord samen zou vatten, dan was het 'Lost'.

Ten eerste, letterlijk, want ik ben het grootste deel van de tijd ergens in de stad verdwaald. Zo ben ik erachter gekomen dat er iets nóg erger is dan geen telefoon met GPS hebben: een telefoon met vertraagde GPS. De kaart toont telkens mijn locatie van een paar minuten geleden = een paar straatblokken terug, waardoor ik steeds rechtdoor ga als ik al rechtsaf had gemoeten, en vice versa. Verwarring. Desoriëntatie.

Ten tweede, zoals in de serie. In LOST crasht een mensen met een vliegtuig op een onbewoond eiland. Er is daar niets. Ze moeten alles zelf opbouwen. The American Dream. Zo ook hier: het maakt niemand uit hoe laat ik thuis kom, er is niemand die belangrijke post voor me klaarlegt, of me waarschuwt dat het buiten koud wordt. Er is niemand om te vragen om mijn fiets te repareren, niemand die let op wat ik eet of die zegt dat ik rustig aan moet doen.

Mijn huisgenootjes zijn een Nederlander, een Braziliaanse en een Oekraïense, plus de Braziliaanse huisbazin. Zij zijn misschien wel meer de belichaming van de Amerikaanse droom dan ik. Toen ik aankwam, was de huisbazin niet thuis. (Gelukkig deed een roommate open!) De anderen groetten me kort en trokken zich terug in hun kamer. Toen ik mijn Nederlandse huisgenoot vroeg of dit het lichtknopje was, bitste hij “Figure it out, woman!” Iedereen zoekt het zelf uit. Zoals mijn favoriete personage Sawyer zei ‘It’s every man for himself now.’ Of is het toch, zoals personage Jack zei: ‘Live together, die alone’?

De stad Boston kan ik alleen maar samenvatten met twee liedjes:

Boston, concrete jungle, what dreams are made of, there’s nothing you can’t do,
I’m loving Boston,
these streets will make you feel brand new, the lights will inspire you,
I’m loving Boston

(Jay-Z, Empire State of Mind, eigen interpretatie)

En:

The sights! The sounds!
They’re everywhere and all –
around!
I’ve never felt so good –
before!
This empty place inside of me is filling up, I simply cannot get enough
What’s this?!

(What’s this?/Nightmare before Christmas)

{ Lees de 0  reacties }

hits 5

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.