20 september 2019

Liverpools welkom

Vol enthousiaste spanning stap ik het vliegtuig uit. Dit is het dan, de stad waar ik de komende maanden ga wonen. En Liverpool ontvangt me hartelijk. De mensen zijn super aardig en extreem behulpzaam. Als je op straat met een koffer in de hand om je heen staat te kijken, komt er binnen tien seconden iemand op je af om te vragen of je hulp nodig hebt. Een oudere vrouw met een heftig Scouse accent wijst mij in de goede richting naar de campusaccommodatie. Bij de receptie haal ik mijn sleutel op en een student loopt met mij mee naar het huis waar ik de komende maanden zal gaan wonen.

Het deel van de campus waar ik woon heet Tudor Close. Er wonen hier alleen maar internationale studenten en ons huis ligt perfect ten opzichte van de universiteit en het stadscentrum. Tudor Close bestaat uit vijftien huizen, wat het echt een klein studentendorp maakt. Mijn huis heeft drie verdiepingen en ik deel het met zes andere studenten van over de hele wereld. Er zijn twee badkamers, een keuken, een woonkamer en natuurlijk zeven slaapkamers. Mijn slaapkamer heeft, net als de andere zes, een bed, een bureau, een kast en een wastafel. Beddengoed moet je zelf aanschaffen en de rest van de kamer kun je naar hartenlust decoreren.

Sannes huisgenoten
Sanne (3e van links) en haar huisgenoten

Liverpool is een echte studentenstad, zeker tijdens de welkomstweek is dat goed te merken. Iedereen staat hier open voor nieuwe contacten, dus na een dag heb je gegarandeerd al minstens vier nieuwe vrienden gemaakt. Zelf trek ik veel op met mijn huisgenoten en een aantal andere studenten die we geadopteerd hebben in onze groep. Op dit moment zitten we midden in de welkomstweek, vol leuke activiteiten waarmee je elkaar en de stad beter leert kennen. Daarnaast krijg je ook informatie vanuit de universiteit en het International Office. Ten opzichte van anderen heb ik een lange vakantie gehad want het collegejaar is hier korter dan in Nederland, maar vanaf maandag zal ik toch echt weer aan de slag moeten gaan!