Popup-Niks-missen-2.png

18 oktober 2019

Kajaks en de Australische kustwacht

Wow, wat vliegt de tijd voorbij. Ik loop door het gebouw van de rechtenfaculteit om mijn nagekeken papers op te halen en realiseer me ineens dat het alweer drie weken geleden is sinds het begin van de mid-semesterbreak. Ik denk dat het een goed moment is om maar even een kleine rewind te doen.

Ons team bestond uit 7 tassen, 3 koffers, een Kia Cerato en last but not least, 5 personen

Australië is het land van de roadtrippers, de dromers en de kangoeroes. Er zijn hier echt keiveel kangoeroes: 24 miljoen inwoners en 44 miljoen kangoeroes. Ik heb er dan ook al een heleboel gezien.

Mijn vakantie van 11 dagen besteedde ik aan een roadtrip. Die begon in Sydney, en jawel, eindigde daar ook weer. Het plan was simpel: een gave roadtrip tot ongeveer 2 uur boven Brisbane en daarna weer terug. Met bijna 2.500 kilometer en 36 uur op de tripcomputer hebben we in de 11 dagen een hele hoop gezien van de oostkust en ook heel lang in de auto gezeten. Ons team bestond uit 7 tassen, 3 koffers, een Kia Cerato (was een upgrade van de verhuurder) en last but not least, 5 personen.

strand

We zijn langs eindeloze bossen gereden, opgevolgd door kilometers uitgestrekt strand, vergezeld door diep helderblauw water. We hebben op bergen gestaan met eindeloze vergezichten. We hebben vissen onder ons zien zwemmen tijdens het eten van een mandarijn. Kortom, een hoop indrukwekkende dingen gezien. Maar het mooiste van alles was Noosa National Park. Daar hadden we een fantastische Airbnb die een beetje uit de stad lag. Toen we aankwamen, werden we verrast door het waanzinnige huisje met zwembad én verlichting ’s nachts.

BlogFabian4-waarschuwingsbord.jpgDe volgende dag hadden we kajaks gehuurd en hebben we vanaf de rivier naar de zee gekajakt. Het was 2,5 uur genieten van kniehoog water, zandeilandjes, palmbomen en vissen. Na het kajakken reden we met de auto naar Noosa National Park. Onze rit ging langs de meest geweldige plekken. De verborgen stranden en de uitkijkpunten (om walvissen en dolfijnen te zien) waren het meest indrukwekkend.

We waren ook onder de indruk van de Australische kustwacht die ergens op een verlaten strand een grootschalige zoekactie naar een vrouw gestart was. Een helikopter, offroad politiewagens en 5 jetski’s maakten het een intense gewaarwording. Je realiseert je dan weer hoe die fantastische zee ook dodelijk kan zijn.

Met een voldaan gevoel van al het moois onderweg reden we terug naar de Airbnb. Een frisse duik onder de sterren kon natuurlijk niet achterwege blijven. En zo kwam er een eind aan slechts een van de vele fantastische dagen van mijn mid-semesterbreak.

Over ongeveer 6 weken zit dit avontuur van studeren in Sydney er alweer op. Het is een raar gevoel, want het lijkt alsof ik hier pas net ben! Ach ja, nog maar heel veel genieten dan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.