Popup-Niks-missen-2.png

21 februari 2020

Jij hebt een stem

Met grote vreugde las onze raad dat een van onze eerste initiatieven van dit academisch jaar realiteit is geworden: vanaf 2021 komt er een voorjaarsvakantie op de VU.
Het is erg motiverend om te zien dat wij als studentenraadsleden echt invloed hebben op het systeem waarin we leven. Dat is natuurlijk op papier al het geval, maar om het vanuit je eigen werk te ervaren is ook heel bemoedigend.
In de medezeggenschap duurt het vaak een poos voor je weet of je ambities realiteit worden. Maar juist ook daarom is het werken in de studentenraad voor mij een heel waardevolle leerervaring.

Het is vormend voor mijn karakter dat ik - dag in, dag uit - werk aan dingen die niet voor nu zijn, maar voor de toekomst. En ik doe het niet voor mezelf, maar voor de mensen om me heen. Wat me natuurlijk een gevoel van waarde en voldoening geeft.
Soms is het wel lastig om de motivatie te vinden voor doelen die voor je brein in de verre toekomst liggen: de afstand tussen handeling en beloning - ik denk hier als psychologiestudent - is heel groot. Maar juist dat hoort bij volwassenwording.
Dit werk versterkt echt je interne motivatie. Omdat we tegenwoordig zoveel prikkels van buitenaf krijgen, liggen veel van de krachten die ons bewegen dus buiten onszelf. Een interne drijfveer - die sterker is dan die aandachtstrekkende krachten van buiten - brengt je op een stabiel spoor.

En zo zijn er nog meer vlakken waarop een jaar in een studentenraad waardevol is voor je ontwikkeling. Denk maar aan de vele oud-USR leden die nu in het bedrijfsleven of de politiek werken.
Raadswerk is niet eng, want op dit niveau morgen we allemaal nog fouten maken, simpelweg omdat we aan het leren zijn.
Hebben we je interesse aangewakkerd? In april zijn er weer verkiezingen voor het volgende studiejaar. Je kunt je aanmelden als kandidaat voor de universitaire studentenraad tot begin maart. Check even bij de verschillende partijen.

Benjamin de Vries
Raadslid; zelfontwikkeling en Studentenforum
b.de.vries.usr@vu.nl

Benjamin de Vries

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.