13 januari 2020

'Ik trek vooral op met de roeimeiden'

"Het studentenleven is niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Ik dacht dat mijn leven meer zou gaan lijken op dat van mijn broer. Hij studeert in Rotterdam en gaat vier keer per week uit. Mijn leven lijkt daar totaal niet op. Dat komt doordat ik heel fanatiek aan het roeien ben. Afgelopen maanden ben ik druk geweest voor de selectie bij Nereus. Je bent dan zo’n 9 à 10 keer per week 2 uur lang aan het roeien. Dan blijft er niet veel tijd over voor dingen als uitgaan. Ik ben geselecteerd gelukkig! We begonnen met 70 man, en nu zijn we nog maar met 14. Hoewel mijn studentenleven dus niet is wat ik had verwacht, vind ik het helemaal prima. Ik vind roeien veel leuker dan ik dacht, dus het maakt me ook niet uit dat het veel tijd kost.

Dagelijks bellen met familie

Gelukkig kon ik wel wat tijd vrijmaken om met de feestdagen naar mijn familie in Brussel te gaan. Ik ben twee keer een paar dagen langs geweest. Het was heel leuk om er weer eens te zijn. Al spreek je elkaar dagelijks over de telefoon, het is toch niet hetzelfde als elkaar in het echt zien. Van tevoren had ik verwacht dat ik elke twee weken wel naar Brussel zou gaan, maar dat is echt totaal niet zo. Ik ben er afgelopen maanden maar een paar keer geweest. Verder heb ik in december rustig aan gedaan, het trainen ging namelijk gewoon door!

Niet uitgaan

Door het drukke roeien ben ik helaas niet zo veel bij mijn vrienden van de VU als ik zou willen. Dat is wel jammer. Ik trek vooral op met de meiden met wie ik roei. Als je zo vaak met elkaar in de boot zit, word je vanzelf vrienden. Je zit in dezelfde situatie: je bent student, maar hebt er ook nog eens een druk leven naast. Je deelt het doel om samen Nederlands kampioen te worden, en niemand van de meiden drinkt of gaat uit.

Stuk fitter

Je zou denken dat mijn studie lijdt onder het roeien, maar het komt het studeren juist ten goede. Voorheen had ik veel tijd om studie uit te stellen, en nu niet. Ik heb een strakke planning, en als ik me daar even niet aanhoud, kom ik in de problemen. Ik heb geen tijd meer om tussendoor even een filmpje te kijken. Een ander positief effect van het roeien is dat ik een stuk fitter ben. Dat merk ik vooral in kleine dingen. Laatst moest ik bijvoorbeeld zes verdiepingen naar boven rennen in het VU-hoofdgebouw. Ik hoefde niet eens te hijgen."