Popup-Niks-missen-2.png

11 oktober 2021

'Ik moet echt hard werken met wekelijkse deadlines'

“De universiteit is echt anders dan de middelbare school. Daar ging alles me makkelijk af, ik hoefde nooit echt hard te werken. Ik dacht altijd: ach, het komt wel goed, maar dat werkt hier niet. Ik heb wekelijkse deadlines en moet echt tijd stoppen in de studie. De eerste twee weken hier moest ik ook wennen aan de werkdruk, maar nu ben ik wel geacclimatiseerd.

Op de middelbare school heb ik het vooral heel gezellig gehad. Ik kende iedereen en iedereen kende mij. Dus ik kwam elke dag naar school voor de gezelligheid, als ik thuis kwam ging ik gewoon chillen, en de volgende dag ging ik weer voor de gezelligheid naar school. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst huiswerk heb gemaakt. Dus de overstap van de middelbare naar de universiteit is best groot.

‘Voor mij is het gewoon makkelijker als álle vakken fysiek te volgen zijn’

In het begin van de pandemie, toen ik in de vijfde zat, hadden we natuurlijk alles online. Dat was echt het verschrikkelijkste wat ik ooit heb meegemaakt. Online school werkte totaal niet voor mij: niets van de stof kwam binnen en ik kon me totaal niet focussen. We zaten de hele dag thuis, een beetje naar schermen staren. Uiteindelijk heb ik negentig procent van de lessen overgeslagen, het was niet interessant genoeg. Dat heeft wel voor wat conflicten tussen mij en mijn docenten gezorgd.

Gelukkig duurde dit maar een paar maanden. In ons examenjaar kon ik gewoon weer naar school. Ik was zo blij dat ik weer normaal aan de slag kon. Mijn docent zei ook tegen me: “Syl, als jij thuis had moeten blijven, was het je nooit gelukt.”

Met mijn studie volgen we de meeste vakken op de campus, maar een paar zijn wel compleet online. Dat zijn de presentaties van bepaalde researchpapers. De meeste medestudenten vinden het wel zo makkelijk, dan hoeven ze niet helemaal naar de universiteit te komen. Maar wat mij betreft is het beter om ook die vakken fysiek te volgen, dat is voor mij gewoon makkelijker.”

ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.