Popup-Niks-missen-2.png

13 februari 2020

'Ik maak en deel graag samenvattingen'

"Het gaat goed met mij, ik heb eigenlijk niets te klagen. Qua studie gaat het goed. Ik heb alle vakken gehaald en geen hertentamens hoeven doen. Ik vind de vakken tot nu toe prima, en goed te doen. Van sommige weet je dat ze wat lastiger gaan worden, omdat je het ook niet zo interessant vindt. Maar soms vallen vakken ook mee. Zo had ik laatst het vak systeembiologie. Het is een vak waarbij je wiskundig kijkt naar de mogelijke uitleg van biologische systemen. Ik had verwacht dat dat wel pijnlijk zou worden; je moet daarbij heel veel wiskunde B gebruiken. Het was inderdaad wel pittig, maar ik bleek het uiteindelijk juist heel leuk te vinden. Ik had heel goede docenten en de wiskunde viel me ook mee.

Studieclubje

Studeren doe ik vaak met vier jongens uit mijn groep, wij zijn een beetje een vast clubje. Met die jongens heb ik eigenlijk vanaf het begin al een goede klik. We zijn vooral samen met de studie bezig, niet erbuiten. We hebben bijvoorbeeld nog geen kroegentocht gedaan.

Hardstylefeesten

Leuke dingen buiten mijn studie om doe ik vooral met andere vrienden: uit mijn jeugd en van de middelbare school. Met hen ga ik geregeld naar hardstylefeesten, dat is een hobby van me. Je moet het niet te vaak doen. Als ik in mijn tentamenperiode zit, sla ik bijvoorbeeld even over. Maar op z’n tijd vind ik dat je wel een feestje verdiend hebt.

Niet naar borrels

Naar de activiteiten van mijn studievereniging ga ik niet. Ik was er ook maar twee keer van op de hoogte. De eerste keer kon ik niet, en de tweede keer was het midgetgolfen; dat vind ik niet leuk. Verder zijn er wel geregeld borrels. Maar ik hou niet zo van drinken, dus die sla ik vaak over.

Samenvattingen delen

Verder maak ik in mijn vrije tijd graag samenvattingen, haha. Ik ben erachtergekomen dat ik dat leuk vind, en dat ik er ook goed in ben. Ik was aan het begin van het jaar op zoek naar een manier om op een goede manier notities te maken tijdens colleges. Schrijven met pen en papier gaat traag, en ik raak mijn aantekeningen vaak weer kwijt. Op de computer is ook niet zo’n goede optie. Ik kan heel snel typen en merk dat ik dan alles gedachteloos overneem. Nu heb ik een iPad met pencil aangeschaft, waarmee ik goed kan samenvatten. Daar leer ik heel veel van. Ik deel ze ook vaak met medestudenten. Die zitten soms in de stress en vragen mij dan om mijn samenvatting. Die geef ik dan. Ik vraag er geen geld voor. Achteraf zijn ze me dankbaar en krijg ik soms complimenten. That’s all I need ;)"

DOOR VERA MOERS

{ Lees de 0  reacties}