Popup-Niks-missen-2.png

29 januari 2020

'Ik kon even op mezelf wonen'

“Het gaat goed met mij. Onlangs heb ik mijn tweede statistiektentamen gehad. Ik zag daar erg tegenop, maar ik heb het gelukkig gehaald. In één keer zelfs! Ik heb er wel heel hard voor geleerd. Ik heb een week lang maar liefst 12 uur per dag op de uni gezeten om te studeren. Dat was wel zwaar, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Gelukkig kon ik met vragen terecht bij mijn vrienden. Een vriendin van mij is heel goed in statistiek en heeft er een speciale cursus voor gedaan. Dat was wel handig. 

Voor het eerst met vrienden op reis

Inmiddels heb ik een vaste vriendengroep. Twee vrienden ken ik nog van mijn eerste werkgroep. De derde is een vriendin die ik al sinds mijn tiende ken, ik heb haar leren kennen toen ik in Schotland woonde. We verhuisden toen beiden naar een ander land, waardoor we elkaar een beetje uit het oog verloren. Heel toevallig dat we elkaar nu weer tegenkwamen en leuk dat we nu weer met elkaar omgaan. Binnenkort ga ik met mijn vrienden een weekendje naar Londen. We hebben in de volgende periode een paar dagen geen college, dus dat is een goed moment. Ik heb daar heel veel zin in. Het is namelijk voor het eerst dat ik zo'n reisje maak met alleen vrienden, voorheen deed ik dat altijd met familie.

Wennen aan Nederland

Mijn woonsituatie is ook een beetje veranderd. Afgelopen maanden woonde ik in een appartement van mijn ouders in de Pijp. Mijn ouders zijn veel in het buitenland en afgelopen half jaar woonden ze ook niet hier. Daarom kwam mijn zus tijdelijk bij mij in het appartement wonen. Op die manier kon ze mij een beetje laten wennen aan Nederland, en ik kon een beetje leren hoe je op jezelf moet wonen. Dat was echt supergezellig. Maar mijn moeder is terug in Nederland, dus mijn zus is weer in haar eigen huis getrokken. Het is ook wel leuk dat mijn moeder er weer even is, mijn vader komt ook geregeld thuis. Doordat mijn ouders er niet altijd zijn, woon ik dus even een soort van op mezelf. En dat vind ik ideaal, ik zou ook nog niet helemaal op mezelf willen wonen.”

DOOR VERA MOERS

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.