Popup-Niks-missen-2.png

25 oktober 2017

Ik heb een 'AB' gehaald

reacties 0

Hej! Al die reisjes en uitjes zijn hartstikke leuk, maar er moet natuurlijk ook gestudeerd worden! Ik wil liever geen college missen, dus ik probeer alle reisjes en uitjes daaromheen te plannen.

Ik volg nu het vak rechtsgeschiedenis en rechtsfilosofie. Dit vind ik interessant, want je leert meer over de wereld en het recht in combinatie met geschiedenis. De onderwijsvorm vind ik minder fijn. We hebben seminars en dan moet elke groep een onderwerp presenteren, waarna een discussie volgt. De eerste paar keer vond ik dit ontzettend spannend, want iedereen in de groep moest iets gezegd hebben. Het positieve ervan is dat je wel je presentatievaardigheden verbetert. Dus voor Rechtsgeleerdheid aan Uppsala University moet je erg veel zelf doen en voorbereiden.

 

Het positieve is dat je je presentatievaardigheden verbetert

Voor een tentamen moesten we een essay schrijven. Het onderwerp kon je om negen uur ’s ochtends zien via internet en om 16 uur moest je het op papier én online weer inleveren. Zoveel tijd hadden we dus. Je mocht thuiswerken. Ik had van tevoren al boodschappen gedaan en eten gekookt, zodat ik me daar in elk geval geen zorgen om hoefde te maken. Ik voelde me wel zenuwachtig over het schrijven van een essay, want het is in het Engels en er werd van je verwacht dat je meerdere onderwerpen met elkaar kon vergelijken. De docent stelde ons nog wel gerust dat je niet werd afgerekend op spellingsfouten. Gelukkig heb ik het tentamen gehaald met een goede beoordeling. Het systeem is hier anders en er zijn vier mogelijke beoordelingen voor Rechtsgeleerdheid, namelijk AB (uitstekend of heel goed), BA (goed), B (gehaald) en U (gezakt). Ik was zo blij en opgelucht toen ik hoorde dat ik een AB gehaald had.

{ Lees de 0  reacties }

hits 7

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.