Popup-Niks-missen-2.png

17 december 2020

'Ik ben wel klaar met die online colleges'

"Ik heb net mijn tentamens achter de rug. Het ging op zich wel goed. Maar dat proctoring geeft me een onzeker gevoel. Je hoeft maar de verkeerde kant op te kijken en ze denken al dat je gefraudeerd hebt. Als je normaal in een tentamenzaal zit, wordt er eigenlijk minder op je gelet. Ik vind die online tentamens echt vervelend. Je weet dat je bekeken wordt, je moet je ogen op het scherm houden, je kunt niet even naar buiten staren. Ik ging even naar het toilet en toen ik terugkwam stond mijn scherm op zwart met de melding ‘security’. Ik schrok me rot, ze dachten waarschijnlijk dat ik gefraudeerd had. Ik kon wel mijn tentamen afmaken, maar ik zat daarna wel de hele tijd in de stress.

Ik ging even naar het toilet en toen ik terugkwam stond mijn scherm op zwart met de melding 'security'

Ik had mijn studie veel leuker gevonden als ik gewoon naar de universiteit kon gaan. Mochten we ooit weer naar de campus mogen, dan lijkt het me leuk om met een heel grote groep in zo’n grote hoorcollegezaal te zitten. Toen ik vorig jaar op de open dag was zaten we met alle toekomstige studenten in de zaal, dat maakte grote indruk op me. Maar nu kan dat dus niet door corona. Ik ben er wel klaar mee, met die online colleges. Die zijn toch onpersoonlijker dan in een collegezaal. Daar heb je vanzelfsprekend meer interactie met je medestudenten en de docent.

Ik ben ook wel pessimistisch over de vaccinaties

De lockdown is voor niemand leuk natuurlijk, maar om nou onder het Torentje te gaan schreeuwen. Ik vind dat best asociaal. Niemand wil een lockdown, maar het moet nou eenmaal. Ik ben ook wel pessimistisch over de vaccinaties. Het lijkt erop dat niet iedereen zich laat vaccineren, dan zal het virus ook niet zomaar verdwijnen.

Maar als het straks allemaal voorbij is, zou ik graag weer naar een festival willen. Ik mis vooral de mensen om me heen en live muziek. Ik geniet dan van die sfeer en dat je even vrij bent van alle dagelijkse verplichtingen. Die afleiding heb je nu niet."

DOOR ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

{ Lees de 0  reacties}