Popup-Niks-missen-2.png

30 september 2020

'Ik ben de oudste thuis, dus ik geef het voorbeeld'

“Ik vind het mooi om mee te doen aan deze rubriek en hoop dat ik mensen positief kan beïnvloeden met mijn woorden. Ik hoop dat er lezers zijn die bij mijn verhaal denken: dat wil ik ook. Ik ben de oudste thuis, dus ik geef het voorbeeld. Ik ben de eerste in mijn familie die gaat studeren en dat is soms lastig. Maar ik ben iemand die graag dingen zelf uitzoekt, dus zo kom ik er wel. Ik wil me graag ontwikkelen. Niet alleen als student, maar ook als mens.

'Een arts is iemand die iedereen helpt: of je nou minister, gewone burger of zwerver bent'

Geneeskunde wilde ik als kind al doen. Veel mensen vragen aan me: hoe wist je dat als kind? Maar toen al wist ik dat ik mensen wilde helpen. Een arts is iemand die iedereen helpt: of je nou minister, gewone burger of zwerver bent, een arts is er voor iedereen. Je helpt niet alleen de patiënten, maar ook de mensen om hen heen. Familieleden lijden ook onder de ziekte van de patiënt. Er zijn zoveel factoren die vaak vergeten worden. Als arts kun je een mooie bijdrage leveren aan de maatschappij.

Duurzaamheid vind ik ook belangrijk. Vorig jaar was ik assistent-coördinator bij het Econasium, dat is een duurzaamheidsprogramma van mijn middelbare school. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk duurzaamheid is. We moeten niet alleen denken aan onze tijd hier, maar ook aan de tijd van onze kinderen en de volgende generaties."

TEKST: ROOS VAN LEERDAM, student-reporter

{ Lees de 0  reacties}

Door Marjolein van Tooren op 02 oktober 2020

Succes Noureddine met je studie en het realiseren van je idealen!

Door Bep Dekker op 14 oktober 2020

Jouw nu al luisterende, open en rustige attitude vind ik een essentiële en gewaardeerde competentie als arts en mens!