Popup-Niks-missen-2.png

27 januari 2017

Horecatijgers

reacties 0

Er zijn sowieso veel dingen waar ik geen talent voor heb (smalltalk, make-up, duursport, dingen afmaken, het huishouden, vastigheid, nuance) en werken in de horeca hoort daar ook bij. Soms zit ik ze ontzettend te bekijken en te benijden, de echte ‘horecatijgers’. Van die struise meiden inclusief hese stem die met helikopterview zo’n heel café/koffiezaak onder hun hoede nemen. Ze weten altijd wie er nog geholpen moet worden, wie er al betaald heeft, wie wegens te lang wachten een gratis kopje koffie verdient. Ze kunnen hoofdrekenen en biertjes tappen en mooie latte-art-krullen in lattes schenken. Ze zijn precies de goede combinatie tussen gastvrij en kordaat. Ze weten van aanpakken. Stevig aanpakken.

En ik ben slecht in smalltalk; ook al niet handig voor in de horeca

Ik heb het tot huilens toe geprobeerd, de horeca. Vond echt dat ik dat moest kunnen. Ik dacht: het ideale leven is wel het leven waar ik drie dagen per week in een koffiezaak werk en de overige dagen schrijf. Bij alle grote koffieketens heb ik gewerkt (voor sollicitaties heb ik wel talent). Bij alle grote ketens ben ik ontslagen. Ik kan het gewoon niet. Met een dienblad lopen lukt me niet. Ook niet na een half jaar proberen, ook niet na extra loop-met-dienbladtrainingen. En dat ik slecht ben in smalltalk is ook al niet handig voor in de horeca. Ik ben gestopt met het proberen toen een collega (wel een horecatijger) me bij mijn schouders pakte, haar gezicht dicht bij het mijne bracht en kordaat en gastvrij zei: “Jij kunt dit niet. Stop gewoon.”

Soms zie ik mezelf in een serveerster. Het wankelen met een dienblad. Hopend op een rustige dag. Afgesnauwd worden door een struise horecatijger in de keuken. Met rode ogen terugkeren, het nog een keer proberen. Stop gewoon, probeer ik naar haar te seinen. Stop. Gewoon.

{ Lees de 0  reacties }

hits 36

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.