Popup-Niks-missen-2.png

31 maart 2021

'Grappig om te zien hoe lang iedereen is'

"Ik heb een nieuwe studiegroep en daardoor heb ik elf nieuwe mensen leren kennen. Dat is natuurlijk wel even wennen, want een half jaar lang heb je hetzelfde groepje en nu moeten we met anderen samenwerken. Maar tot nu toe verloopt alles goed. Ik had vandaag met mijn nieuwe groep een fysiek practicum. Ik kon dus weer eens naar de VU, natuurlijk met inachtneming van de coronaregelen.

Het doet me goed dat ik mijn studiegenoten nu in het echt heb ontmoet. Ik vind het altijd grappig om te zien hoe lang iedereen is, dat zie je natuurlijk niet op Zoom. Elkaar live treffen versterkt de groepsband.

'Ik heb me aangemeld voor een stage in Suriname. Maar of ik ook echt mag gaan, hoor ik uiterlijk in mei'

We lopen in juni en juli stage. Ik heb me aangemeld voor de stage in Suriname. Maar of ik ook echt mag gaan, hoor ik uiterlijk in mei. Dat ik het dan pas hoor, heeft ook te maken met de coronamaatregelen, want het moet kunnen volgens de regels in Nederland én in Suriname.

Ik had gisteren een informatieavond van onze facultaire studentenraad. Volgend jaar wil ik namelijk graag in het bestuur daarvan. Ik zou met de faculteit willen communiceren over hoe we geleidelijk terug kunnen naar meer fysieke activiteiten op de campus. Het lijkt me heel leuk om daarover te brainstormen. Het studentenwelzijn vind ik een belangrijk issue. Ik denk dan aan de aankomende eerstejaars, ook zij zullen straks in een lastige situatie komen. Daarom wil ik samen met de faculteit kijken hoe alles beter kan.

Nu komen de verkiezingen eraan, die zijn van 19 tot en met 22 april, en er zijn tien kandidaten en zeven zetels. Of ik een kans maak om in het bestuur te komen? Ja, ik denk dat iedereen een kans maakt. Wat mij betreft mogen de beste erin komen. Het wordt lastig, maar ik denk wel dat ik een kans maak. Ik vind het gewoon leuk om te doen."

DOOR Roos van Leerdam, StuDENT-REPORTER