31 augustus 2017

Goede voornemens

Persoonlijk vind ik het begin van het nieuwe schooljaar een veel beter moment voor goede voornemens dan de jaarwisseling. Je hebt er namelijk veel langer de tijd voor. Je kunt eind juni al zo’n beetje beginnen met het plannen van je goede voornemens, meestal is dat het punt waarop ik besef dat ik het hele jaar dingen onhandig gedaan heb, zoals dat ik achter de deadlines aangelopen heb en in de laatste week voor een tentamen nog alle artikelen heb moeten inhalen bijvoorbeeld en denk: o, wat ga ik dit volgend jaar anders doen.

Zo had ik me dit jaar voorgenomen in de vakantie al te beginnen met de romans voor mijn vak Psychiatrie in de Literatuur. De e-books had ik zelfs op mijn telefoon gezet zodat ik in Zuid-Italië verder kon lezen. Ook bedacht ik dat het goed zou zijn het rooster dit jaar helemáál in mijn agenda te zetten, dus niet alleen een snelle afkorting voor de naam van het vak op de dag dat ik het volg, maar uitgeschreven, met tijdstip en lokaal erbij, zodat ik niet meer altijd afhankelijk ben van een ander uit mijn jaar die in de studie-appgroep vraagt waar, wat en hoe laat we les hebben. Ik nam me voor in de vakantie al op Marktplaats te kijken naar de studieboeken die ik het aankomend jaar nodig heb. Als je tegelijkertijd met alle andere tweedejaars sociale wetenschappen op zoek gaat naar één verder niet erg populair boek, word je op Marktplaats overboden door die medestudent die net iets ambitieuzer is (of meer geld leent) en moet je uiteindelijk de dag voor je begint toch alles nog voor de volle mep op bol.com kopen. 

Het probleem met goede voornemens is natuurlijk dat het het makkelijkst is om ze gewoon niet op te volgen. In Zuid-Italië had ik veel meer zin om aan de rand van het stenenstrand de Italiaanse Grazia te bestuderen. Mijn agenda liet ik de hele vakantie potdicht. De nacht voordat de colleges begonnen, schrok ik opeens wakker en dacht: welke boeken heb ik eigenlijk nodig?

Gelukkig levert bol.com binnen 24 uur. 

hits 12

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.