27 september 2016

Get involved!

‘My initial advice to you all is get out of your rooms, EXPLORE!’, Dit was een van de eerste zinnen die ik las in de welkomstfolder toen ik arriveerde in Sheffield. Dus ben ik – vol goede moed –zowel naar de Activities Fair als de Sports Fair gegaan: evenementen waar je je kunt inschrijven voor verenigingen en sportclubs. In het begin was ik er eerlijk gezegd nogal sceptisch over. Het zal wel net zo zijn als in Amsterdam, dacht ik. Een paar grote studentenverenigingen, wat studieverenigingen van de faculteiten en that’s it. Maar het tegendeel bleek gelukkig waar te zijn…

Het verbaasde me ontzettend hoeveel Sheffield studenten wel niet te bieden heeft. Er zijn hier meer dan honderd verenigingen. Je kunt het zo gek niet bedenken: zelfs een Pokémon Go-vereniging ontbreekt niet! En nog een voordeel: alles is geheel vrijblijvend en er zitten vrijwel geen kosten aan verbonden. Blijf je maar voor één semester? Geen probleem. Kun je zo af en toe niet komen? Geen probleem. Geen regels, geen gedoe, gewoon gezelligheid. Iedereen is op elk moment welkom, en daar draait het om bij al deze verenigingen.

Ik herinner me het nog als de dag van gisteren, zo uitgeput was ik

Ik werd gelijk overenthousiast en heb mijn e-mailadres wel heel erg vaak achtergelaten, en dat realiseerde ik me de volgende dag pas toen ik mijn overvolle mailbox bekeek. Natuurlijk kan ik niet overal lid van worden, want ik moet  ook gewoon studeren.  Maar er moet ook zeker gesport worden, want mijn vaste dansschoolabonnement in Nederland kan ik hier helaas niet vervolgen.

Wat wel zeker helpt om ‘in shape’ te blijven, zijn al die heuvels hier. Mijn eerste klucht in Sheffield: ik herinner me het nog als de dag van gisteren, zo uitgeput was ik.  ‘You’ll get used to it’, hoorde ik om me heen. Ik kon het me echter niet voorstellen, aangezien in Amsterdam geen heuveltje te bekennen is, en Sheffield eigenlijk alleen maar bestaat uit heuvels. Na bijna twee weken geef ik ze toch gelijk: het went. Maar goed, heuvels op- en aflopen vond ik niet voldoende om in shape te blijven.

Tijdens de Sports Fair heb ik dus ook iets te enthousiast gehandeld: mijn mailbox was – alweer - overvol. Het is nog eventjes passen en meten met mijn rooster, maar hopelijk kan ik zoveel mogelijk nieuwe sporten uitproberen. Want tsja, een uur per dag heuvels op- en af lopen om naar college te gaan is wel goed voor je, maar of het ook echt leuk is…?  Maar we zullen zien hoeveel tijd ik heb voor eventuele sporten en verenigingen, eerst maar eens mijn eerste collegeweek zien te overleven :-)