24 februari 2017

Geldkraan dicht

Hoe doe je dat, een congres organiseren? En waar loop je tegenaan? De congrescommissie van de psychologen- en pedagogenstudievereniging VSPVU organiseert elk jaar het verenigingscongres, dus die zal het vast weten. Advalvas volgt de commissieleden in de voorbereiding naar het congres op 3 oktober.

Taboes

Het VSPVU-congres gaat dit jaar over taboes. Zes sprekers vertellen hun verhaal, van pedofiele en kind-oudermishandeling, tot relaties met robots en de neurologische basis van schaamte. De dagvoorzitter is neuroprof Erik Scherder en de cabaretier Dian Liesker verzorgt een grappig en interactief intermezzo. Het congres is op 3 oktober 2017. Er komen ongeveer 350 mensen, zowel leden van de VSPVU als geïnteresseerden van buiten de VU.

Een goede locatie vinden is nog niet zo makkelijk, zeker niet als je maar weinig geld te besteden hebt. Damian Waij, commissievoorzitter en eerstejaars psychologie, is er maar druk mee.

“Als het op de VU kan, is dat veel beter dan een externe locatie. Vorig jaar was het congres in Podium Mozaïek, in Amsterdam West. Uit de evaluaties kwam naar voren dat te ver van de VU was. En het congres is dit jaar ’s middags, dus als het op de VU zelf is, sluit het beter aan op de colleges.

“Normaal is het congres een hele dag, met lunch erbij. Maar we moeten meer op de centen letten dan de voorgaande jaren. Daarom is het ’s middags. We krijgen dit jaar geen subsidie meer van de faculteit, wat betekent dat we duizend euro minder hebben. Daarom zou het ook handig zijn als het op de VU kan, want dan is het goedkoper.

We hebben dit jaar duizend euro minder

“De VU doet alleen nogal vervelend. Ze leggen niet zo ver van tevoren de eigen evenementen vast, zoals diploma-uitreikingen en promoties in de aula of colleges in KC-07, dus er is nog geen beslissing of wij er op 3 oktober in kunnen. De leidinggevende van het event center wil nu een ondersteunende brief van onze decaan. Dat verzoek hebben we ingediend.

“We mikken op de aula, maar willen eventueel ook uitwijken naar KC-07 of het Auditorium. In die laatste zaal passen alleen maar 280 mensen, dat is veel minder dan normaal op het congres afkomt. Dus dat is echt jammer. Ik lig er wakker van ’s nachts. Een goede locatie vinden is echt een drama.

“We hebben voor de locatie ook gezocht bij theaters, hotels, congrescentra. Ik heb nu zo’n 15 locaties benaderd. We hebben een optie op het Rosarium bij het Amstelpark, maar dat is eigenlijk te duur. Als we wat minder uitgeven aan promotie, een net iets minder grote bos bloemen kopen voor de sprekers en de kaartjes een euro duurder maken, kan het net. Dat moet maar als het niet op de VU kan.”

Volgende week: Bedelend langs de deuren

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.