19 oktober 2017

Frat Feestje

Naast studeren en reizen in Amerika is uitgaan ook iets waarnaar ik benieuwd ben. Natuurlijk vonden de eerste huisfeestjes al plaats in de introweek. De Amerikaanse red cups kwamen ook om de hoek kijken bij beerpong en alle andere gebruikelijke drankspelletjes. Het ‘echte’ uitgaan begint hier veel vroeger dan in Nederland. Om 3 uur kun je je bedje in duiken, want dan gaan de clubs alweer dicht. Dat veel mensen nog geen 21 zijn helpt ook niet mee, dan mag je bijna nergens naar binnen. Verder zijn er niet echt veel clubs. Het zijn meer barretjes.

Daarentegen zijn de frat party's in groten getale aanwezig (frat als in fraternity: mannelijke studentenvereniging). Er zijn hier verschillende frat-huizen op de campus. Vorig weekend probeerde ik met een groep vrienden bij vier frathouses naar binnen te komen, maar alleen meisjes waren welkom. Uiteindelijk was het een deel van onze groep gelukt. De huiskamer en vooral kelder waren omgetoverd tot een club. Eenmaal in de danskelder was het net een sardienenblik. Het stond vol met bezwete lijven, want er was geen airco in deze namaakclub. Vijfennegentig procent van de feestgangers was meisje. Er zaten enkele jongens op de wasmachines te chillen. Als ik omhoog keek kon ik de met lichtjes versierde riolering zien. Een jongen begon zich enthousiast op te trekken aan een van de stalen buizen, waardoor er waterdruppels in de rondte vlogen. Althans, ik hoopte dat het water was. Er was een geïmproviseerde minibar gemaakt van een houten plank en die buizen. De alcohol was zo goed als op. Er waren alleen nog flessen waaraan al te veel lippen hadden gezeten.

Als je je echt als een randdebiel gedraagt, dan moet je mee naar het bureau

De muziek was echt top. Ik stond zelfs mee te blèren op High School Musical. Jammer genoeg werd de dj steeds onderbroken. De politie wilde namelijk ook meedoen. Dat zorgt echt voor een anticlimax. Daar sta je dan je gedeisd te houden op een feestje. Om mij heen hoorde ik nog steeds aangeschoten geroezemoes, ondanks het feit dat er “SHUT THE F*CK UP!” werd geschreeuwd. Omdat minderjarigen nog niet naar clubs mogen, is dit voor hen de ideale uitgaansgelegenheid. Alleen zorgen zij er ook voor dat de politie ongeveer elk huisfeestje afspeurt naar deze illegaaltjes. Het was niet heel spannend, want de politie stond alleen voor de deur geparkeerd. En als ze een huis binnenvallen en je aangehouden wordt, mag je in principe gewoon weer gaan. Behalve als je je echt als een randdebiel gedraagt, dan moet je mee naar het bureau. Na het loze alarm ging de muziek weer aan en werd het feestje hervat. Wij hadden het wel gezien en wilden weggaan. Eenmaal buiten liepen we zo langs de politieauto naar huis toe.

{ Lees de  reacties }

Door Jeronimo de Bastos op 20 oktober 2017

Super Kim! Leuk te lezen allemaal! Geniet ervan!