21 augustus 2019

Flip Flop Fabian

Met zo’n 25 uur reizen achter de rug was ik helemaal kapot toen ik aankwam in Sydney. Maar toen ik uit het vliegtuig stapte, kreeg ik heel veel zin in mijn uitwisseling. Nu gaat het echt beginnen! Gevolgd door het gevoel: shit, waar ben ik eigenlijk aan begonnen? Gelukkig was ik zo slim geweest om een shuttlebus te boeken voor mijn reis van het vliegveld naar mijn plekje dichtbij de campus. Wat direct opviel: alles gaat hier rustig. De buschauffeur stond rustig te wachten, de mensen van de receptie heetten me rustig welkom en zelf ging ik dan ook maar, overvallen door een gevoel van rust, rustig naar mijn kamer.

Je kunt hier tot twee weken na de start van het semester nog je vakken laten vallen en andere vakken toevoegen aan je rooster

De eerste dagen stonden in het teken van spullen regelen om te leven en vooral een hele hoop nieuwe mensen leren kennen. Met anderhalve week lang elke dag een wandeling gevolgd door een borrel was dit geen week om lekker je rust te pakken. Hierbij moet ik wel zeggen dat het zeker de moeite waard was om zoveel tijd te investeren in socializen. Met een hoop nieuwe gezichten om mij heen kon de eerste week al niet meer kapot.

De eerste week aan de Universiteit van Sydney was een heftige. Iedereen inclusief ikzelf was bezig met vakken toevoegen en laten vallen. Het idee hier is kennelijk dat je tot twee weken na de start van het semester nog je vakken kunt laten vallen en andere vakken kan toevoegen aan je rooster. Dit hele gedoe rond vakken kiezen was, ondanks wat voorwerk in Nederland, toch een soort zenuwslopende exercitie. Maar - eind goed al goed - nu heb ik wel vier vakken die interessant zijn en waarvan de docent verstaanbaar is!

De eerste weken waren misschien erg vol, maar ook fantastisch leuk. Netwerken zoals je hier doet is ongekend en je ontmoet zoveel mensen van allemaal verschillende landen en achtergronden dat je soms even de kaart erbij moet pakken om na te gaan waar ze nou vandaan komen.

Wil je lezen en zien van wat ik en andere internationale studenten doen in en rondom Sydney, ga dan naar mijn Engelse blog: www.Flipflopfabian.com!