Popup-Niks-missen-2.png

06 februari 2017

Er is iets veranderd

Er is iets veranderd. Sinds het wisselen van de wacht waait er een andere wind uit het Westen. Een macht die toenadering zoekt tot het koufront in het Oosten. Niets is meer gebruikelijk of traditioneel. Zelfs het ministerie is onrustig. In de eerste week na de inauguratie wordt er al snel naar de pen gereikt. Vijf seismografische krabbels later en de eerste pogingen om de verkiezingsbeloftes waar te maken zijn gedaan.

De VS ontwaakt met verontwaardiging en ongeloof. De 'Amerikaans waarden' staan op het spel en er vinden protesten door heel het land plaats. Er wordt gesproken over een zelf toegebrachte wond. Een decreet in strijd met het internationaal recht. De rest van de wereld wacht geduldig af wat deze veranderingen voor hen betekenen.

Alle berekeningen van de afgelopen maand belanden in de prullenbak. Ik mag weer opnieuw beginnen

Maar niet iedereen heeft het geduld om te wachten. Vanwege de onrust die heerst wordt er besloten om niet meer naar het Midden-Oosten te gaan. Er heerst bij mij een lange periode van onzekerheid. Ik had nu eigenlijk in het vliegtuig moeten zitten. Uiteindelijk wordt er besloten om uit te wijken naar de bron van de wereldwijde chaos. Alle berekeningen van de afgelopen maand belanden in de prullenbak. Ik mag weer opnieuw beginnen maar toch voelt het niet als een tegenslag. Alles gebeurt met een reden en het zijn juist deze uitdagingen waar je het meest van leert. Althans dit houd ik mezelf voor tijdens het invullen van de groeiende stapels papierwerk voor de visumaanvraag.

Er is iets veranderd. Maar stiekem ben ik blij. In tegenstelling tot mijn eerdere bericht zal ik mijn afstudeerscriptie schrijven in de stadsregio Boston in plaats van het Midden-Oosten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.