18 juli 2017

En dan nu: de studenten!

reacties 0

Ondanks dat er momenteel heel weinig van op de VU te vinden zijn (lekker rustig wel), zijn wij druk bezig voor hen waar het allemaal om gaat: de studenten! En niet zonder reden: sinds deze week zitten alle studenten officieel ín Canvas! Mijlpaal!

Ik schreef al eerder dat we het er best moeilijk mee hadden: wat moeten we precies met hen doen? Een online cursus, een filmpje, een aftelklok in Blackboard, of is een VU-nieuwbrief met een mededeling al voldoende? Toen ik mijn studenten vertelde over Canvas, verschoof de aandacht meteen naar de gelijknamige club in Oost. Brainstormsessies met studenten lieten blijken dat zij vooral behoefte hadden aan gratis goodies: een zonnebril, een pen, een bal. Gratis was belangrijk en dat er 'Canvas' op zou staan nemen ze op de koop toe. De Canvas-liefde die bij veel docenten begint te borrelen, is bij de studenten nog niet zo aanwezig. 

Studenten bleken vooral behoefte te hebben aan gratis goodiesAndere universiteiten deden helemaal niets met de studenten: zij zijn modern en snappen het systeem toch wel. Bovendien: studenten zijn consument in het leermanagementsysteem, docenten moeten een vak inrichten, studenten hoeven 'alleen maar' het vak te volgen. Ondanks dat het een geruststelling is dat het met de studenten wel goed komt, wilden wij toch graag iets voor ze doen. Uiteindelijk zijn de studenten natuurlijk degenen om wie het gaat! 

Vorige keer schreef ik al over de video die we aan het maken waren voor studenten. Inmiddels staat die al een paar weken online (zie hier!! Ik had niet overdreven over die filmgenieke studenten toch? Misschien alleen een beetje over die supersterdocent). Ook hebben we een bericht op Blackboard geplaatst, met een link naar de Student Guide die we hebben gemaakt: geïnspireerd op de Getting to Know Canvas-cursus voor docenten, maar dan enorm afgeslankt. En we hebben nog allerlei wilde ideeën voor eind augustus wanneer de verse eerstejaars voor het eerst op de campus komen. Wordt vervolgd!

{ Lees de 0  reacties }

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.