Popup-Niks-missen-2.png

06 oktober 2016

Eerste collegeweek overleefd: check!

reacties 0

Een van de eerste dingen die me opvielen aan de campus hier, is dat deze zoveel mooier is dan de VU-campus. Een enorm groot en grijs gebouw heeft plaatsgemaakt voor indrukwekkende gebouwen waar je u tegen zegt: van de supermoderne glazen ‘Diamond’ tot het historische ‘Firth Court’. Bovendien is in elk gebouw wel een fijne plek aanwezig waar je gezellig koffie kunt drinken of lunchen. Er is alleen één groot nadeel: de studieruimtes zitten bomvol. En dat na slechts één collegeweek... Dat heb ik in Amsterdam echt nog nooit meegemaakt! Ruim twintig minuten geleden begon mijn zoektocht naar een studieplek waar ik in alle rust dit artikel zou kunnen schrijven. Het heeft even geduurd en het heeft me heel wat trappen gekost, maar ik zit.

Gelukkig gaan de docenten erg gepassioneerd met het vak om

Kan ik gelijk even bijkomen van mijn eerste college van deze week. Ik weet echter niet of ik het echt ‘bijkomen’ kan noemen: het college duurde slechts 50 minuten en het niveau is ongeveer gelijk aan dat van de VU. Bovendien heb ik hier geen wekelijkse deadlines of tentamens: we moeten per vak slechts twee of drie grote opdrachten inleveren, verspreid over een periode van vier maanden. Prima te doen dus! Waar ik soms nog wel mee in de knoei zit, is de Engelse taal. Zeker de academische, ingewikkelde termen. Dit merkte ik vooral tijdens mijn eerste werkcolleges afgelopen week, waar discussiëren het belangrijkste is. In het Nederlands zou ik het heel soepel en logisch kunnen verwoorden, alleen komt het er in het Engels soms niet heel goed uit. Maar ik moet wel zeggen dat het al een stuk beter gaat dan een paar weken geleden, toen ik net in Engeland arriveerde. Ik bedoel, ik móet wel. Iedereen om me heen spreekt Engels, dus het is nu bijna automatische geworden om dat zelf ook te doen. Gelukkig gaan de docenten erg gepassioneerd met het vak om, en willen ze niets liever dan jou helpen met het begrijpen van de leerstof. Daar kunnen ze op de VU soms nog wat van leren ;) Want als ik het gevoel heb dat een docent enthousiast is over zijn of haar vak, wordt ikzelf ook al gelijk een stuk gemotiveerder. En laat dat nou precies het geval én de bedoeling zijn! J

{ Lees de 0  reacties }

hits 9

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.