09 februari 2018

Een vliegveld niet groter dan een villa

Na een geweldige surpriseparty met een grote groep vrienden en familie stond ik op Schiphol. Ik nam afscheid van mijn ouders, mijn broers en mijn vriendin en verdween achter de douane. Eindelijk! De voorbereiding bestond uit maandenlang hopeloos vechten tegen de ambassade om een studievisum te krijgen, wat net op tijd lukte, en nu stapte ik toch echt in het vliegtuig. Bestemming: Zuid Afrika!

Ik ga de hoek om en begrijp wat er aan de hand is: een zandstorm

De reis duurde ongeveer 20 uur en ging van Amsterdam via Caïro en Johannesburg naar eindbestemming Bloemfontein. Bloemfontein Airport is niet veel groter dan een villa en heeft een stukje asfalt ernaast liggen waar alleen minivliegtuigjes kunnen landen. Er is geen openbaar vervoer, dus ik werd opgehaald door een taxi, die me naar de wijk Universitas reed. Daar zit de University of the Free State, mijn thuis voor het aankomende halve jaar.

Op mijn eerste dag word ik meteen welkom geheten door moeder Afrika. Als ik op weg ben naar International Affairs valt me iets vreemds op. Overal springen mensen in hun auto en rijden weg. Ik ga de hoek om en begrijp meteen wat er aan de hand is: een zandstorm. Een enorme bruingele wolk met af en toe wat bliksemschichten is bezig de gebouwen verderop op te vreten. Ik blijf even staan kijken, neem de verplichte foto’s en besluit dan zelf ook maar te gaan schuilen.Julian Mekkes zandstorm Bloemfontein

De dagen die volgen staan in het teken van het verkennen van de campus en de stad. De universiteit heeft me een wingman gegeven die me wegwijs maakt en aan zijn vrienden voorstelt. Hij laat me zien waar je goed kunt eten en in de avond gaan we uit bij Die Mystic Boer. De colleges beginnen pas over twee weken, dus het kan nog even.  

Tot nu toe ben ik erg blij met mijn bestemming en ik kijk uit naar de komende maanden!

hits 10

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.