22 september 2015

Een onvergetelijke tocht

Kamperen op de Chinese Muur. Dat leek ons een mooi avontuur. Daarom vertrokken we zaterdag met een grote groep internationale studenten bepakt en bezakt richting Huairou. Vanaf daar konden we naar de Muur wandelen. Dit werd een iets groter avontuur dan verwacht.

De wandeling naar de Muur bleek een bergbeklimming door het bos te zijn. Het eerste uur vonden we dat niet zo erg, maar na drie uur wandelen begonnen we ons toch af te vragen waar de Muur bleef. Iedereen werd moe, de beklimming werd steeds zwaarder en het werd snel donker. Tegen zonsondergang sloeg de paniek toe. Stenen die naar beneden vielen waren niet meer te zien en we hadden geen idee of we in de buurt van de Muur waren. Ik was me al mentaal aan het voorbereiden op een nacht in het bos en iemand probeerde zelfs de Chinese politie te bellen. De politie sprak geen woord Engels. En toen hoorden we opeens in de verte: “Guys, we’re at the Great Wall!” Ik ben nog nooit zo opgelucht geweest.

Tegen zonsondergang sloeg de paniek toe

Vol schrammen en blauwe plekken zetten we onze tenten op bovenop de Muur, onder een indrukwekkende sterrenhemel. Het avontuur had in elk geval een band geschapen. Het was heel gezellig ’s avonds. De volgende ochtend zetten we onze wekker voor de zonsopgang, die helaas verborgen bleef achter de wolken. Maar nu zag ik wel opeens hoe mooi de Chinese Muur is. We stonden op een prachtige plek. Overal zag je bergen, waar de Muur doorheen kronkelde. En we vonden gelukkig een gemakkelijke weg naar huis. We hoorden achteraf dat er in dit gebied veel reddingsacties uitgevoerd worden.

Lessen van de week: loop niet onvoorbereid een berg op en de Chinese politie helpt je alleen als je Chinees spreekt. De Chinese Muur is onvergetelijk, maar ik raad iedereen aan hem op een bereikbare plek te bezoeken!

hits 4

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.