Popup-Niks-missen-2.png

18 januari 2021 reacties 1

'Een ontzettend gedoe om iedereen bij elkaar te krijgen op hetzelfde tijdstip'

"Ik ga nu helemaal niet meer naar de VU door de laatste coronamaatregelen. Ik vind het pittiger, vooral nu ik met een praktijkvak ‘PPE and Practice’ bezig ben, een beroepsgeoriënteerd vak. Ik denk dat dit leuker zou zijn als je het gewoon op de campus kunt volgen. We moeten veel samen overleggen, samen schrijven en elkaar helpen. Nu is iedereen heel individueel bezig, we komen maar eens in de zo veel dagen online samen. Het gaat gewoon niet zo soepel.

Gisteren hadden we een Zoom-meeting met ons groepje, dat bestaat uit vijf man, dus we zijn niet met veel. Toch is het een ontzettend gedoe om iedereen bij elkaar te krijgen op hetzelfde tijdstip. Iedereen trekt lekker z'n eigen plan. Normaal gesproken kom je elke dag naar de universiteit, dus zie je elkaar dagelijks. Nu is dat anders.

Er zijn ook studenten die in een andere tijdzone zitten

Er zijn nu ook een hoop internationale studenten die nog in hun thuisland zijn en niet terug naar Amsterdam willen of kunnen. Onder wie ook studenten die in een andere tijdzone zitten, dat maakt het helemaal lastig om een Zoom-meeting in te plannen. Er was ook een groepje met iemand in Nederland, iemand in Amerika en iemand in Indonesië; dan heb je alle uithoeken van de wereld.

Dingen als een avondklok komen hier hard aan

Het is interessant om de meningen van mijn internationale studiegenoten over Nederland te lezen op onze groepschat. Ze zijn vaak kritisch op de Nederlandse regering. Maar het lijkt mij niet makkelijk om het anarchistische volk in Nederland te vertellen dat ze binnen moeten blijven. Dat is het verschil tussen Nederland en de rest van de wereld. Duitsers rijden bijvoorbeeld nooit door rood licht, Nederlanders steken gewoon over als ze daar zin in hebben. Ik denk dat je dit ook historisch kunt verklaren, Nederland is nooit een totalitaire staat geweest, dus dingen als een avondklok komen hier hard aan. Maar landen zoals Portugal en Spanje hebben het nog veel erger beleefd, daar denken ze nu suck it up en blijf binnen.”

DOOR ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

{ Lees de 1  reacties}