Popup-Niks-missen-2.png

20 oktober 2017

Een nieuw thuis

De warme zomerbriesjes in Montréal hebben plaatsgemaakt voor een gure wind die tussen de hoge gebouwen door de straten blaast, de groene bladeren aan de bomen zijn langzaam vervangen door prachtige herfstkleuren, en de shirts met korte mouwen zijn ingeruild voor dikke coltruien. 

De zomer is voorbijgevlogen. Hoewel ik het nog niet helemaal besef, zit ik al bijna op de helft van mijn exchange in Canada. Na ongeveer twee maanden van nieuwe indrukken, een nieuwe stad en veel nieuwe vrienden begin ik toch aardig te wennen aan mijn leventje op het Noord-Amerikaanse continent. Verdwaalde ik in het begin nog regelmatig in deze miljoenenstad, nu weet ik makkelijk mijn weg naar de universiteit te vinden. Kende ik eerst niemand in de collegezaal, nu zit ik altijd met een vast vriendengroepje bij elkaar. Wist ik eerst niet waar ik moest beginnen in Montréal Museum of Fine Arts, nu ken ik zo onderhand de moderne kunstcollectie uit mijn hoofd. Ik sta er niet zo vaak bij stil, maar ik vind het wonderlijk dat ik hier zo ver van huis ben en me tegelijkertijd zo ontzettend thuisvoel.

 

Ik vind het wonderlijk dat ik me zo ontzettend thuisvoel hier

Deze week zijn Ira, mijn beste vriendin, en mijn ouders op bezoek. Nu ikzelf mijn weg in de stad wel weet te vinden, vind ik het natuurlijk hartstikke leuk om hen in mijn nieuwe, tijdelijke en onbekende leven te laten duiken. Een ontgroening met een eerste keer poutine (een traditioneel gerecht uit Montréal), een broodje smoked meat met mosterd, een Canadese bagel en een koffie van Tim Hortons. Een bezoekje aan Chalet du Mont-Royal met een prachtig uitzicht over de stad, een wandeling door Le Plateau met de indrukwekkende muurschilderingen en een terrasje pakken in het typisch Franse vieux-Montréal. We doen het allemaal.

Ondertussen staan niet alleen Ira en mijn ouders voor de deur, maar ook mijn midterm-papers. Druk, druk, druk, want ik heb komende vrijdag drie deadlines. Dat wordt even aanpoten, aangezien morgen Toronto op de planning staat en ik de dag erna te vinden ben bij de wonderen der natuur; de Niagara Watervallen. Maar ach, klagen mag ik zeker niet.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.