Popup-Niks-missen-2.png

21 september 2017

Een echte Amerikaan

reacties 3

Daar zit ik dan weg te branden in de zon. De tribune kleurt langzaam blauw, terwijl 200 spelers zich warmlopen op het veld. Links van mij staat een fanfare van een man of dertig. Voor mij verschijnt een groep danseressen in blauwe glitterpakjes en pompoms. Daarnaast staan de echte cheerleaders met een strikje in hun haar, die zich in acrobatische posities wringen. Samen met de anderen entertainen zij het publiek. Door deze show eromheen zou je bijna vergeten dat de football game het hoofdevenement is.

De hele dag stond ongeveer in het teken van de eerste thuiswedstrijd. Voorafgaand werd er op parkeerplekken gebarbecued en stiekem ingedronken. Naast de arena was een podium opgebouwd waar optredens werden gegeven. Toen ik erlangs liep zong het publiek vrolijk mee met de countryzangeres van wie ik de naam en nummers niet ken. Het was een soort braderie met foodtrucks, waar je allerlei spelletjes kon doen.

De helft van het publiek was al weggelopen na de eerste helft. Ik begrijp ze wel.

Om 6 uur begon de game, maar ik liep al naar de ingang toen de deuren werden geopend. Er was mij namelijk verteld dat de eerste 1500 mensen een T-shirt kregen, maar die zag ik nergens liggen. Eenmaal op de tribune zag ik aan de overkant mensen binnenstromen met shirtjes in hun handen. Ik ben meteen opgestaan en heb het blauwe spoor gevolgd, wat leidde tot het bezitten van mijn eerste echte UB-shirt. Tevreden liep ik terug naar mijn zitplek, waar ik vervolgens drie uur lang heb uitgezeten op een ijzeren bankje.

Voor mijn gevoel bestond het spel uit vijf seconden actie en dan weer tien minuten niks. Er waren veel pauzes en tussendoor werd er ook reclame afgespeeld. Ik betrapte mezelf erop dat ik meer aandacht besteedde aan het hele gebeuren eromheen, dan aan het kijken van de game. De helft van het publiek was al weggelopen na de eerste helft. Ik begrijp ze wel. Ik wilde eigenlijk ook al weggaan, maar ik vond dat ik dat niet kon maken de eerste keer. Dus heb ik mij vooral vermaakt met de muziek en de cheerleaders.

Mijn avondeten bestond uit een hotdog en popcorn. Ik was net een echte Amerikaan. Begrijp me niet verkeerd, ik had het niet willen missen,  maar ik denk dat ik de volgende game toch oversla.

(P.S. Hier ben ik met m’n T-shirt.)

{ Lees de 3  reacties }

hits 6
Door Ellen Stapper-Müller op 22 september 2017

Je schrijft erg leuk Kimberly

Door Marian op 22 september 2017

Hi Kimberley, snap t helemaal! Entertainment en verder heel lang zitten.... veel in de US geweest met vriendin en laatste keer met de familie. Geniet van alle evaringen, wat een fantastische opportunity. Make the most of it. X Marian

Door Gino op 29 september 2017

Ze schrijft niet alleen leuk, ze is ook erg leuk..

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.