Popup-Niks-missen-2.png

15 april 2020

'Door de crisis woon ik nu samen in Venlo'

reacties 0

"De coronacrisis heeft ook haar leuke uitwerkingen. Daardoor ben ik namelijk ingetrokken bij mijn vriend! Anders had ik afgelopen weken continu alleen moeten wonen, en dat zag ik niet zitten. Mijn vriend woont in Venlo bij zijn ouders. En daar woon ik nu dus ook. Het bevalt me heel goed; met zijn familie is het ook gezellig. We zitten samen in de tuin of gaan wandelen en skeeleren. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik nu al zou samenwonen. Want ik ben pas negentien en ben nog geen jaar samen met mijn vriend. Gelukkig is het net zo leuk als verwacht. Als de crisis voorbij is, ga ik natuurlijk wel weer terug naar Amsterdam. Want Venlo is nogal een eind van de VU. Maar deze test belooft veel goeds."

Zorgen om oma, opa en moeder

"Afgelopen tijd was natuurlijk ook heftig, de coronacrisis zet het leven op zijn kop. Qua gezondheid is alles goed met mij, ik heb gelukkig een sterke weerstand. Ik maak me wel een beetje zorgen om mijn opa, oma en moeder. Mijn opa en oma zijn kwetsbaar door hun leeftijd en mijn moeder heeft een lage weerstand en geregeld last van longontsteking. Ik vind het heel moeilijk dat ik hen nu niet kan zien, we hebben in ieder geval veel contact via Whatsapp."

Moeder woont bij zus

"Mijn moeder trekt nu bij mijn zus in omdat die anders alleen woont. Ik begrijp wel dat het vervelend is voor mijn zus om alleen te wonen, maar ik ben het niet eens met deze keuze. Ik heb het idee dat ze daardoor veel meer risico loopt om ziek te worden. Gelukkig is ze nog gezond, in tegenstelling tot mijn nicht die erg ziek was. Mijn nicht kon niet eens van de keuken naar de woonkamer komen zonder buiten adem te raken. Maar ze knapt alweer een beetje op, stap voor stap."

Tentamens uitgesteld

"Op mijn studie had de crisis ook behoorlijk effect. Ik had afgelopen weken eigenlijk twee tentamens en een hertentamen, die gingen dus niet door. Met 800 mensen in de RAI een tentamen maken is niet zo handig in deze situatie. De tentamens zijn uitgesteld, het is nog niet duidelijk hoe we ze kunnen inhalen. Die onzekerheid is vervelend, want ik weet nu steeds niet of en waar ik voor moet gaan leren. Op 18 april hoor ik er meer over."

Minder fijn, maar prima te doen

"De vakken die ik nu volg gaan allemaal online door. De fysieke werkgroepen zijn geschrapt en worden ook online gegeven. Toch heb ik op afstand veel contact met mijn studiegenoten. We proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen en samen te werken. De hoorcolleges zijn ook online. Het is wat minder fijn dan normaal, maar prima te doen."

DOOR VERA MOERS

{ Lees de 0  reacties}

hits 247

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.