29 maart 2017

Docenten zijn net studenten

reacties 0

“Nou vertel, wat gaan we doen vandaag?” en “Ik vond het zo leuk, ik ben het hele weekend bezig geweest met de voorbereiding!” en “Oh, had ik me moeten voorbereiden dan?” Zomaar een greep uit de opmerkingen die ik vanmorgen kreeg van een groep docenten. We zijn gister begonnen met het trainen van docenten, in het gebruik van Canvas. En ja: ze hebben uitgebreide informatie ontvangen én we verwachtten dat ze een online cursus doorlopen ter voorbereiding. 

De ene student weet niet eens bij welk vak hij zit, de andere heeft het hele studieboek al uitBij studenten kijk ik er inmiddels niet meer vreemd van op. De ene student weet niet eens bij welk vak hij zit, laat staan dat hij weet dat hij morgen een samenvatting van een artikel moet inleveren, terwijl de andere student het hele studieboek al uit heeft voordat de cursus is begonnen en alle deadlines uit zijn hoofd kent. Voor degenen die een BKO of andere didactische opleiding heeft gevolgd: Robbert en Susan (voor de rest: zie deze filmpjes of dit artikel

Ik had gedacht dat alle docenten 100 procent intrinsiek gemotiveerd zijn, alles keurig voorbereiden en overal punctueel op tijd zijn, maar blijkbaar is dat iets te optimist gedacht. Hoe zit dat met mij eigenlijk? Bereik ik me altijd perfect voor? Hm, eigenlijk verschilt dat ook wel eens per bijeenkomst. Ach, misschien zijn docenten eigenlijk net studenten. Eigenlijk zijn we allemaal net mensen.

En die trainingen? Die gingen prima! De docenten hielpen elkaar en zo hebben we er met z’n allen een gelaagde sessie van gemaakt. Gelukkig is Canvas ook geen ingewikkeld systeem. Nog even en we mogen allemaal, ik kan niet wachten!

{ Lees de 0  reacties }

hits 2

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.