Popup-Niks-missen-2.png

08 juni 2017

De tijd stilzetten, kan dat?

Vijf maanden in het buitenland verblijven, het lijkt lang maar dat is het zeker niet. Als je het echt leuk hebt, vliegt de tijd helaas met supersonische snelheid voorbij. Daardoor voel ik constant de druk om, naast de vakken die ik in Tokio volg, de rest van de week met te veel leuke dingen te willen vullen.

Mijn lievelingswijk in Tokio is op dit moment Shimokitazawa. Hét paradijs voor hipsters: toffe koffiebarretjes met dure geïmporteerde bonen met ruimte voor maar zes personen, meer leuke vintagekledingwinkels dan het aantal potentiële klanten, een reeks hipster eettentjes met soms zelfs verscholen ingangen en een hele hoop hippe bars om een drankje te doen na de hele dag koffiedrinken en shoppen. Dit is voor tijdens de werkweek, na het volgen van de colleges.

In de vrije weekenden wil ik meer. Zo heb ik een bezoek kunnen brengen aan Takao-san, een berg van 600 meter hoog in de metropool Tokio. Voor de wandelaars die het rustig aan willen doen zijn er rustige, verharde wandelpaden en kabelliften die de tocht zo makkelijk mogelijk moeten maken. Zelf ben ik wat avontuurlijker ingesteld en moest ik per se het moeilijke en lange pad beklimmen.

Er zijn nog zoveel plaatsen die ik gezien moet hebben...

Onderweg naar de top kwam ik verschillende dingen tegen: prachtige tempels, talloze kleine beeldjes met gebreide sjaaltjes en mutsjes en ook een heus apenpark. Eenmaal op de top van de berg hebben mijn vrienden en ik onszelf getrakteerd op een heerlijke Japanse lunch: udon tempura. Dit zijn dikke noedels, gemaakt van tarwebloem, in combinatie met gefrituurde garnalen in een heet (qua temperatuur) soepje.

Een andere mooie herinnering was de dagtrip naar Kamakura en Enoshima, op zo’n twee uur reizen met de trein ten zuiden van Tokio.  Beide plaatsen zijn in trek bij toeristen uit binnen- en buitenland. Het hoogtepunt was het metershoge Boeddhabeeld waar letterlijk iedereen voor kwam. Het mooie was dat je ook binnen in het beeld een kijkje kon nemen, dat had ik helemaal niet verwacht.

Zo zijn er nog veel plaatsen en bezienswaardigheden die ik gezien moet hebben voor het tijd is om Tokio achter mij te laten. Gelukkig heb ik nog tweeëneenhalve maand over, want ik moet Tokio Disneyland gezien hebben om de vergelijking met Disneyland Parijs te kunnen maken. Ook moet ik het Studio Ghibli museum bezichtigen (van de bekende animatiefilms), helemaal naar de top van de Tokio Skytree gaan (de Japanse Eiffeltoren), de authentieke Japanse stad Osaka bezoeken om de oude Japanse cultuur te beleven en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

De tijd stilzetten om alles van mijn enorme lijst af te werken gaat niet, het wordt dus zorgvuldig plannen en jammer genoeg harde keuzes maken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.